Başarılı İş Adamlarının Hayatları






Bir insan ne kadar yaptığı işe tutkulu işe o kadar başarılı olur. Bir tutkunuz olması içinde bir amacınız olmalı. İşletmeci iseniz ne zaman ve nerede nasıl olursanız olun siz bir işletmeci siniz. Gününüz ve geceniz işletmecilikle geçer. Bir an olsun bir tarafa bırakamazsınız. Girişimci olarak bir ürün ve hizmet mi geliştireceksiniz. Yapılan bir işte farklılık yaratmak ya da pazarda boş bulduğunuz bir alanı doldurmak için ürün mü düşünüyorsunuz. Bunun gündüzü gecesi yok ki uykularınız kaçar gece ince ince en uygun hesaplar yaparsınız. Olmadık anda araştırma ve gözlem yaparsanız başarılı olursunuz. 

Bazı iş adamları, işletmeciler aile hayatı ile iş hayatının ayrı tutulması gerektiğini düşünüyorlar. Öyle düşünen insanlar bireysel yada kurumsal anlamda ilk sıralarda olamıyorlar. İşinde başarılı olmak isteyen insanlar dinlenirken bile neyi daha iyi, daha kolay, daha az maliyetle üretim, işletmecilik bilgisini geliştirmek ve sürekli öğrenmek zorundadır. 

Bir firmada çalışanlar ayıra bilir ancak kendi işini kuranlar, işletme yönetimi yapan kişiler, avukatlar, emlakçılar, doktorlar, diş hekimleri, muhasebeciler, Yönetim danışmanları, finansçılar, yatırımcılar ve borsada işlem yapan insanların aile hayatı ile iş hayatı bir birine girer. Gecenin bu saatinde bunu düşünmeyim deme lüksüne sahip değildir. Çünkü bir işte lider olmaktan çok lider kalmak daha önemlidir. Bunun da en iyi yollu daime kendini ve işini geliştirmekten geçiyor. 

Büyük başarılı iş adamları söylenenin tam tersine son derece mütevazı, sakin ve sesiz insanlardan çıkıyor. Çok hareketli ortamlarda yada her işi kendi yapmaya kalkan patronlar işin üzerinde çalışmaktan çok işin içinde çalışırlar. Bu da onların gelişmeleri görmelerini engellediği gibi gelecek planlar yapmayı, firmaya strateji oluşturmanın en büyük engeldir.

Aslına en ağır iş yaratıcı düşünme biçimidir. Dışarıdan hiçbir şey yapmıyor gibi görünse de en etkili kararlar almak için en uygun ortam en sakin ve en yalnız olduğun anlarda meydana gelir. Bazı insanlar sabah daha iyi düşünürken bazılarında gece yatarken yada aksam bir yerde otururken yada biri ile konuşurken büyük fikirlerin küçük kıvılcımları çakabilir. Anlık akla gelen düşünceleri, söylenen düşünceleri unutmamak için yazmak amacı ile bir not defteri ve kalem sürekli cebinizde olmalı. Değersiz bilgi yok. Simdi öğrendiğimiz bir bilgi yâda düşünce ummadık anda işimize yarar ve bizi avantajlı konumda olmamızı sağlar. 






Yorumlar