İşletme Yönetim Danışmanı






İşletme danışmanı size bilgi vererek sizin daha fazla para kazanmanızı sağlar. İşletme danışmanlıkların dan en fazla faydalanmak için onlardan ne istediğiniz net olmalı. Onlara konu hakkında net bilgiler vererek talebinizi iletirseniz sizin için daha kısa zamanda daha etkili sonuçlar oluşur. Danışmanlık konularında görüşme sırasında her istenilen her türlü bilgi verilmelidir. Çünkü bu bilgiler ışığında size ne doğru ve en karlı çözüm üreterek daha fazla para kazanmanıza neden oluruz. 


Öyle ki günlük 150 parça mamul eden bir işletmede sadece parça basına 2 TL maliyeti azaltmak bile işletmenize yıllık günlük 300 TL Aylık 9000 TL olmak kaydı ile yıllık 108000 TL gibi yüksek oranda kar elde edersiniz. Bunu 5 yıllık hesap edersek 540000 TL tutarında size Büyük bir işletme kuracak kadar para kazandırır. Yada lüks son model spor otomobilin parasını bedavadan getirmiş olursunuz Oysa günümüzde çoğu işletmeciler 5 yıl sonunda ellerinde bu kadar para kalmaz.

İşletmede sadece maliyet azaltmak amacı ile değil birçok bölüm için de sizlerin gelirini artıracak tedbirler ve öneriler çıkabilir. İşletmenize ve sizin işletme yönetimine bağlı size para kazandırdığı gibi kendisine hizmet dolasıyla ödenen tutar çok ufak rakamları içeriyor. Her ne kadar işletmenizi çok iyi yönet seniz de en azından belirli aralıklarla analiz ettirme sureti ile oluşacak ihmalleri ortaya çıkarak işletme körlüğünden kurtulmanız lazım. 

Aslında her insanın aile hekimi olması, bir doktorda muayyene olması gibi işletmelerinde sürekli çalıştığı işletme danışmanları olmalı. Üzün süreli ilişkilerde firmanın her konuda detaylı bilgisi oldu için danışman daha etkili oluyor. Bazı işletmeciler, işletme danışmanı gereksiz olduğunu düşünüyorlar. Oysa onlara iletmeleri için ne kadar faydalı olacaklarını bir bilseler hiç durmaksızın devamlı çalışırlar. Ufak bir not daha ekleyim Bir fabrikada hava borusunda iğne ucu kadar bir delik yıllık 6000 TL maliyet yaratığını biliyor musunuz?

Yorumlar