İşletme Dışı Gelir Kaynakları






İşletmenin amacı en kıt kaynaklarla en fazla gelir getirmektir. Diğer bir anlamda ürün, hizmet üretmek amacı ile takım ve insan kaynaklarını etkin kullanarak para kazanmak. İşletmede üretilen ürünlerle gelir getirmek her işletmede normal bir durumdur. Ancak daha fazla gelir getirmek ve hızla zengin olmak için işletme dışı birçok gelir kaynakları var.

Finans yönetimi ile maliyetleri azaltmak yada ham madenin bir kısmını kendileri üretmek hem kendi ihtiyacını karşılamak ve başka firmalara yada kişilere ham madde satarak gelir elde edilir. Gayrimenkul yatırımı ve borsada işlem yaparak paraya para katma olanağı var. 

Bunun içinde borsada değerli kağıtlara yatırım yapmak, bankacılık işlemlerinde haftalık, aylık olarak kısa zamanda nakitte dönecek yatırım enstrümanları, Dış kaynaklardan borçlanarak para bulma, borsaya açılmak, ortak almak, Bazı işleri dışarı yaptırmak ve bunun pazarlama ve satışı ile gelir getirmek gibi yaratıcı seçeneklerdir. 

İşletmecilikte zengin olmak ve ilerlemek için işletmenin gelir kaynakları ile değil işletmeden gelen kar ile yatırım yapmak ve bununla giderleri karşılandığı zaman işletmeci ve işletme zenginleşir. Bunu uygulamayan bir çok işletme yıllar boyu faaliyet gösterse de bir arpa boyu yol alamazlar. Bazı işletmeler başka şubemiz yoktur yazarak kapıya asıyorlar. Demek istedikleri başka sube açacak kadar bu işi bilmiyoruz demektir.

Yorumlar