İşletme Hayalle Yönetilmez. Plan Yapılmalı






Genç nüfusta girişimcilik konusunda çok fazla alaka olduğu gibi işletme açarak yönetme hayalleri var. Hemen hemen her sohbette yasları 22 ile 40’lar arasında olan insanlar işletme açmayı düşünüyorlar. Özelikle yeni mezun olmuş işletme mezunu, ekonomi bölümü okuyanlarla teknikerlik ve teknisyenlik olarak mesleki donanımlı insanların işletmecilik hayalleri var. 


İşletme hayalleri kurarken her şeyin çok kolay olacağını kısa zamanda işleri büyüterek zengin olma hayali vardır. Sanki işletme yönetimi konuşmak yada sınamada film izlemek kadar zan ediliyor. Özel sektörde çalışan insanlarda bütün işi kendileri yaptığını dolasıyla da patrona kazandırmak yerine kendi iş yerini açarak kendine kazanmayı düşünüyorlar. 

Bir insan başka bir yerde çok başarılı olduğu halde kendi işinde tam anlamı ile başarısız oluyor. Çünkü Bir işletme de çalışmak ve bir işletmeyi çalıştırmak çok farklı şeylerdir. Mesleki olarak kendi iş yerlerini kendileri açan ve işleri yine kendisi yapan ne girişimci nede işletmeci onlar kendi işini yapan kendi yağında kavrulan insanlardır. Bir işletme de plan, bu planı uygulayacak ve yönetim yapacak nitelikler sahip yönetici nitelikleri ve işletme bilgisi olması gerekiyor. 






Yorumlar