İşletmecilik Yaparak Nasıl Zengin Olunur?






Zengin olmak için yapılacak en iyi yollardan biri işletmeci olarak ticaret yapmak yada imalat sektörüne, hizmet sektörüne girmektir. Çalışarak asla ulaşamayacağınız ve düşünemediğiniz rakamlarda para kazanırsınız. İşletmecilikte zengin olmanız için çeşitli yollar vardır. Gelin bir bakalım nelermiş bunlar. Size göre en uygun olanı secin ve zengin olmak için plan yapın.


İşletmecilik kültürünüzün, bilginizin var olduğunu düşünüyorum. İş planından sonra nakit sorununa da çözüm bulunur. Ve iş planı doğrusunda işletmecilik yapılır. Diyelim ki siz çalışarak zengin olmak istediniz önce ne kadar paranız olursa sizin kendinizi zengin olarak kabul edersiniz. Bunun için kaç yıl geçmesi lazım. İste bu yılları en 10 yılda kazanacağınız parayı 2 yılda ulaşırsınız. İlk yıl işletmeyi kurmak ve müşteri kitlesini oluşturmak içindir.

Bazı firmaların temsilcik ( franchising ) alarak da yapıla bilir ama bu zamanda sermeye başlangıcı yüksek olur. Kendi işletmenizi kurarak şubeleşme yolu ile de yayılımcı politika izleyebilirdiniz. Yâda var olan bir işletmeyi de alma durumu söz konusudur. Söz konusu işletme kurduktan sonra kendi yatırımınız amorti edin ve sonra satma yolu ile zengin olursunuz.

Diyelim ki işletmeyi devir etmek istemiyorsunuz o zamanda işleterek devam ederseniz bu durumda zengin olmanız için iş yeri olarak kullandığınız gayrimenkulle kira vermek yerine satın alın ve onun ödemesini yapın. Kısa zaman diliminde ödemeyi bitirip gayrimenkul sahibi olursunuz. İşletmecilik den kazandığınız para size kar kalır ve adınız milyoner olarak bile anarlar. Bu tamamen sizin hayal ve planlarınıza bağlıdır. 

İşletmeniz den kazandığınız para ile düzenli olarak yatırım amacı ile borsada yada gayrimenkul alıp kiraya vererek gelir elde etme durumunuz söz konusudur. Böyle bir amacınız varsa önceliğiniz işletmeden kazandınız para ile yatırımınızın ödemesini yapmaktır. Kesinlikle işletmeniz den gelen para ile giderlerinizi karşılamayın. Yatırımlarınızdan gelen para ile giderlerinizi karşılayın. 

Uzun yıllar işletmecilik yada size yazdığım sistemleri karma bir şekilde kontrolü ve planlı zengin olmaya başlayın emin olun 5 yıl içinde zengin olursunuz. İlk başta yazdığım gibi siz calıarak yada 2000 TL Para ve ayda da 5000 TL kira ödemesi yapıyorsunuz diyelim ve yanınızda 10 tane elaman olsa her ay 20.000 TL İşçilik ödemesi yaparsınız size işçilik ve kira kadar para kalsa ayda 25.000 TL yapar bunu siz bir yılda kazanacağınız para 300.000 TL Olur bunu da 5 yıl baz alınırsa 1500.000 TL paranız olur ve sizde bir milyoner olursunuz. 

Kısaca zengin olmanız sistemli bir şekilde çok kolay olarak meydana gelir tabi arada bir ufak rakam değişiklikleri ve umulmadık olaylar olma olasılığı da vardır. Her şeyi çıkaralım net kar, beklenilmeyen giderler gibi en az 5 yılın sonunda size nerden baksanız 1200.000 TL net para kalır. Tabi buna borsada kısa dönem değerlendirmelerden gelen gelirleri eklemiyoruz. 






Yorumlar