Mükemmel Değilseniz Elenirsiniz.





İş dünyasında be hayata kişisel ve kurumsal olarak daime birinci ilk akla gelen firma yada kişi olmak için mükemmel olmak zorundasınız. Rekabette ayakta kalmak için başka bir yol yok. Artık iyi olmak yetmiyor. Bilginin hızla yayılması, bilgiye ulaşmanın kolay ve ucuz olmasından dolayı herkes iyi olabilir ama mükemmel olmak için daha fazlası lazım. Yoksa ellenerek mükemmel olanlar sizi piyasadan siler atar. 

Mükemmel olmak için kişisel olarak sürekli kendinizi geliştirmek için yeniliklere acık olmak, çok çalışmak ve üretim yapmalısınız ve insanların sorunlarına çözüm üreterek onlara yardımcı olmalısınız. Bunun içinde güler yüzlü, güvenilir, empati yapma yeteneği yüksek, konusunda uzman olmak gerekiyor. Eğer kendinize aşırı güven duyarak ben her şeyi biliyorum. Öğrenmem gerek hiçbir şey yok. Benden daha iyisi olamaz derseniz sizlerden geriden gelen kişi ummadığınız anda sizden ilerde olur. Zirveye çıkmanız yetmez önemli olan orada kalıcı olmak bunun yolluda kendinizi rakip olarak görmek ve daha fazla çalışmaktır. 

Kurumsal olarak mükemmel olmanın yollu en yenilikçi ürünler üretmek, Pazar payında büyük oranda söz sahibi olmak için ARGE yaparak daha teknolojik ürünleri üretmektir. En son teknoloji ile üretim yapan firmalara karsı rakiplerde hiçbir şey yapamazlar. Çünkü onlar daime başka birileri tarafından uygulanan yönetim ve imalat sistemlerini kullanırlar. En yenilikçi ürünler üretenlerde bunu en yüksek fiyata satarak daha fazla kar elde ederler. 

İnsanların sürekli sizinle iş yapmasını sağlamanın en etkili yolu onlara şaşırtacak kadar etkileyici ürünler ve hizmetler sunarak değerli ürünler satmalısınız. Kurumsal satın alım yapan firmalar aradıkları üründe daha az maliyetle daha fazla kar elde etmek için daha hızlı üretim yapmalarına olanak sağlayan ekipmanlar ve ham maddelerdir. Bunu uygun fiyatla birlikte devamlılık sağlarsanız insanlar sizi asla bırakmazlar ve markanızı ve ürünlerinizin sürekli tüketicisi olurlar. Aynı zamanda sizin reklamınızı yaparlar. 

Yüksek rakamlarda satış yapan ve yüksek Pazar payına sahip olan işletmeler hem müşteri adaylarını müşteri yapmak için ikna etmeye hem de müşterilerine daha fazla ürün satmak ve en iyisi biziz demek için hiç reklama ihtiyaçları olmadığı halde reklam ve tanıtımlarına devam ederek pazara girmek isteyen kurumlara aba altından sopa göstermek sureti ile bu Pazar bize ait girerseniz size burada ekmek yedirmeyiz demenin yolludur. 


Yorumlar