Para Kazanmak İçin Yatırım Yapma









Sermayenizi korumak ve üzerine ekleyerek zengin olmak istiyorsunuz. Pasif yatırımlardan uzak durarak aktif yatırımlara yönelmeniz gerekiyor. Duygusal olarak yada gereksiz lüks harcamalardan uzak durulmalıdır. Bankalara gittiğinizde kredi almak için baş vuru yaptığınızda gayrimenkulünüzü yada evinizin aktif yatırım olduğunu söylerler. Bu sahip olduğunuz malla ipotek koyarak size para verirler. Ev gerçekten aktif bir yatırımdır ama sizin için değil banka içindir. 

Aktif yatırım demek sizin cebinize para koyan yatırımdır. Bu miktar vergiler sonrası net ne kadar kısa zamanda ne kadar fazla para bırakırsa o kadar iyi bir aktif yatırım demektir. Yatırımın niteliklerinden anapara, vergi, özelik, zaman niteliklerinin yarı ayrı önemi vardır. Bireysel olarak Gayrimenkul sektöründe aldığınız konut 5 yıl önce satarsanız devlet vergi alıyor. 5 yol sonra satarsanız vergi almıyor. Burada vergi özeliği meydana geliyor. 

Pasif Yatırım işe sizin cebinizden para çıkmasını sağlayan yatırımlardır. Otomobil en büyük pasif yatırımdır. Bakımı, korumak ve çalışmasını sağlamak için para yiyorsa pasif yatırımdır. Zenginler pasif yatırım yerine aktif yatırım yaparak para kazanmaya devam ederler. Peki bir evin yada başla bir yatırım size para kazandırıyorsa elinizde tutmaya devam edin. Kazandırmıyorsa biran ünce satın aktif yatırımlara dönmeniz gerekir.

Yorumlar