Param var Ne iş yapayım






Danışmanlık yaptığım kişilerden bazıları elimde 20.000 TL para var ne iş yapayım diyorlar. Hiç anlamadıkları bir iş dalına sırf bir arkadaşı yapıyor, öneriyor diye girmek istiyorlar. Bazende hizmet alıkları işi ufak bir maliyet hesaplaması ve kendilerinin ödedikleri ücret ile kıyaslayarak günlük bu kadar iş yaparsa şu kadar kar kalır diyerek işe yatırım yapmak istiyorlar. Yada iş yerini devir almaya kalkıyorlar. Oysa işletmecilikte en önemli konu işletmecilik bilgisi ve nakit durumudur. Pazar analizi yapılamadan net olarak hangi işin ne kadar potansiyel olduğunu maliyet analizinin de tam yapılmadan kar beklentileri net olmuyor. Bu durumda paraları da boşa gidiyor. 


Bir miktar paranız var bununla iş yaparak kazanmak istiyorsunuz. Ancak yatırım yaparken bir çok kriterler var. Birine göre doğru olan yatırım ve işletmecilik başka birine göre tam anlamıyla yıkımı sebebiyet verir. Öncelikle işletme bilginizi tamamlamanızı ve bu konuda uzman kişilerden destek almanızı önerim. Danışmanlık alımında hem sizin durumunuza hemde işletme için ayırdığınız bütçeye göre size daha iyi fırsatları göstere bilir. 

Sizin anladığınız bir sektörde yada iş dalında işletme açmanızı öneririm. Küçük işletmecilerin olanakları kıt olduğundan en güvenilir iş dalı onların bildiği iştir. Olur da tahminlerindeki ki bı olmasa en azından birkaç ay dayanacak fazladan güçleri olmalı. Büyük işletmeler iş planı hazırlayarak fonlama yollu ile nakit ayırıyorlar bu da hiç iş yapmazlarsa da en azından 1 yıl ile 3 yıl giderlerini karşılayacak nakitlerini bulunduruyorlar. 

Hangi işte para var, ne iş yapsam çok kazanırım, nasıl paramı çoğaltırım, nasıl zengin olunur gibi sorular sormak yerine ben en iyi hangi iş yaparım bana uygun olanı hangisi yada benim işimde nasıl fark yaratırım insanlar neden benimle iş yapsınlar yada benim ürünlerimi tercih etsinler. Ürün hedef kitleye hitap ediyor mu gibi sorulara cevaplar sizin için daha iyi kararlar almanıza meydan erir. 

Diyelim ki bir sektörde işletmecilik yapmak üzere firma kurmaya karar verdiniz. Kendi işletme sistemi mi oluşturacaksınız yoksa bir firmanın bayilik, temsilcilik alarak mı işe başlayacaksınız. Bayilik ve temsilcilik vermek isteyen onlarca firmalar var. Bunlarla görüşme yapılarak size en uygun olanı tercih de edebilirsiniz. 




Yorumlar

  1. Arkadaşlar merhaba! benim aklıma bir fikir geldi ve bu fikrin deneme sürümünü yaptık. 100 kişi üzerinde test ettik ve olumlu görüşler aldık.Bu projenin dışında başka bir projem daha var. Diğer projemi faliyete geçirmek için elimde ki projeyi 250.000 tl ye satıyorum. Ürünün pazar sahası restoran, cafe tarzı işletmelere hizmet etmektedir. Günümüzde bu pazar sahası çok aktif olup yeni bir ürün olduğu içinde yaptığımız araştırmalar neticesinde ürüne talep vardır. Nakit parası olup, iş kurmak isteyen girişimciler için ideal bir projedir. Ürünün yapımı kolay olup gerekli bilgi ve teknik yardım bir müddette yardımcı olucam. Ürünün ne olduğunu malesef ki açıklayamam çünkü, fikir çok basit birşey olduğu için biraz bilgi ile hemen yapılabilir. Ciddi olan kişiler ile yüz yüze görüşülüp, ürünün tanıtımı yapılıcaktır. Emin olun ürünü sizde görüp test ettiğinizde ne kadar basit ve tutucak birşey olduğunu görüceksiniz.Yorum bölümünden yada kaptankayra87@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Cep no: 0532 274 27 26

    YanıtlaSil

Yorum Gönder