Sağlam İşletme Kurmak için Pramit Yapı





Sağlam temel atarak işletme kurmak ve uzun yılar ayakta kalması için ilk kurulurken yapılması gereken önemli noktalar vardır. Kesinlikle bir iş planı hazırlanmalı tamamen uygulamaya koyamazsınız ama en azından neler yapmanız gerektiğini anlarsınız. Ancak bu yeterli değil bir de işletmeyi piramitler gibi sağlam olması için bazı kriterler olmalıdır. 

Amacı olmalı bir işletmenin ve işletmecinin sırf para kazanmak için kurulan işletmeler uzun dönem ayakta kalamıyorlar. Çünkü ufukları dar oluyor ve küçük düşünüyorlar. Aslında amaç bir sorunu çözmek insanlara daha fazlasını vermek yada kendinize göre bir hedefe ulaşmak için yapmalısınız. O zaman para zaten gelir önemli olan iş yapmak ödülü sizi takip eder. 

Sizin bir firma üzerinde misyonunuz, vizyonunuz olmalı, yöneticinin lider ruhlu işletmeci olmak çok önemli bir kıstas olarak karsımıza çıkıyor sektörlerinde 1 numara olan firmaların yöneticileri lider ruhlu yenilikçi, araştırmacı zihniyet sahiptir onun içinde ilk fırsatı onlar görür gelecekte ne olacağını bildikleri için erken hareket ederler bu da onları her konuda avantajlı konuma getirir. Hem lider olmaya devam ederek şirketlerini 1 numarada tutmaya devam ederler. 

Nakit yönetimi, sistem, ekip kurma, yasal mevzuat, ürün, ve satış pazarlama en tepede de tahsilat yada muhasebe yer alıyor. Bu adımlara gerekli önemi veren ve uygulamaya koyan firmalar çok büyük bir olay olmadığı zaman har hangi bir zarara uğramazlar. Ve uzun dönem hayata kalarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ederler.

Yorumlar