Ticari Gayrimenkul Yatırımı Yapmak





Sağlam yatırım yapmanın bir yollu da gayrimenkul sektöründe konuttan sonra Ticari iş yeri sahibi olmaktır. Konutta göre daha avantajlı ve geliri daha yüksek ancak alımda m2 olarak fiyatı da daha yüksek tabi buna bağlı olarak doğru yerde alınmamışsa daha yüksek rakama kiraya verilir. Bu da kira fiyat oranında bakılacak olursa 7 yıl civarında kendini amorti eder. 


Mevcut bir işletmeniz varsa ve iş yerinize kira ödemesi yapıyorsanız size önerim iş yerini satın alın ve sonra kira ödediğiniz rakamın üzerine ekleme yaparak kendi gayrimenkulünüz için ödeme yapın. Kiraya vermek için alım yapılabilir. İş yeri kiralayan kiracılar ay sonunda öncelik olarak kiralarını öderler. Bu da sizin her ay düzenli para alacağınızı garantiler. Ayrıca boya, bakım, tesisat yenileme ve tamirat giderlerini iş yeri olarak kullanıldığından sizin yapmanıza gerekmez. 

Eğer iş yeri açmak ve işletmecilik yapmak amacı ile alım yapılacaksa ödeme nakit olarak yapma durumunda ciddi bir pazarlık sansımız olur. Çünkü para kimde işe kuralları o koyar. Yine de kira fiyat oranı 10 yıllın üzerinde işe satın almadan faz geçin yada banka kredisi ile alım yapın. İş yerini almak için ayırdığınız parayı da işleterek hem kredi ödersiniz hem de ticaret ve işletmecilik yaparak para kazanırsınız. 

Diyelim ki sizin almak istediğiniz iş yeri için 200.000 TL İsteniyor. Kira bedeli de 1000 ile 1500 TL arasında o zamana kendinize şu soruyu sorun ben bu parayı başka yatırım ve iş yeri açarak ayda ne kadar kazanmak yolu ile katlarım. Vereceğiniz cevap size durumu daha iyi anlamanıza ve karar vermenize katkı sağlar. 200.000 TL sermaye koyarak ayda 10.000 TL ve üzeri net kar sağlarsanız o zaman kira vermemek için bu kadar para vermek mantıklı olmaz. Ancak bu zamanda işletme bilginiz ve iş yeri ininde para yatırmanız lazım. 1000 TL Kira vererek bir iş yeri kiralarsanız orada en az aylık 7.500 TL ile 10.000 TL ciro yapmanız gerekir. 




Yorumlar