Türkiyenin zenginlik Sırrı





Türk insanı yatırım denilince yeterli miktarda parası varsa gayrimenkule yoksa altına yatırım yapıyorlar. Riski sevmeyen insanımız için en güvenilir yatırım türüdür. Riski az olduğundan yâda hiç yok dense doğrudur getirisi de az oluyor. Ülkemizde bireysel ve kurumsal firmalarda en çok gayrimenkul alımına önem veriyorlar. Her daim yatırımın garantili ve zarar etmemesi önemli tercih edilme nedeni olarak görülüyor. Alım yapılan gayrimenkulle ne olursa olsun zarar görmüyor. 

Kısaca Türkiye’nin zenginlik sırrı gayrimenkuldür. Yalnız gayrimenkulde konutta yatırım yapanlar daha çok eğitimsiz insanların ilk tercihtir. Konutta kira fiyat oranına bakarak amortisman süreleri çok uzundur. Ticari gayrimenkulde daha kısa olurken en kısa zamanda doğru yatırım yapılırsa arsada oluyor. Eğitimli yatırımcılar daha çok iş yeri arsa ve işletme kurmak ve işleterek kısa zamanda amortisman ediliyor. Üretim amacı ile kurulan fabrika kendini 1 ile 2 yılda amorti ediyor. 

İşletmecilik yaparak da zengin olunur. Yeteri kadar işletme bilginiz varsa pazarda bir alan açmak yada var olan pastadan pay almak için işletmecilik yapılabilir. Ne yazık Türkiye’de girişimcilik ve işletmecilik istenen seviyelerde değil. Markalaşma, üretim, marka, patent, yönetim, finansal yönetim konularında bilgi sahibi olunmadan kulaktan dolma bilgilerle yürümüyor. 

Diğer yatırım aracı olan borsada işlem yaparak para kazanmaktır. Ancak burada işlem yapmak için hem psikolojik olarak kendinizden emin olmanız ve deneyim, bilgi sabi olunmalı. Borsada kazanmak isteyenler gelişmeleri takip edecek kadar Ülke ve dünya gündeminden haberleri olmalıdır. Ayrıca borsada bir sistem oluşturmak yollu ile beli firmaları takip etmek, teknik ve temel analizde uzman olmak gerekiyor.

Yorumlar