İşletmelerde Sistem Oluşturma





Girişimciler genelde bir ürün yada hizmet üretmek üzerine odaklanıyor. Bu ürün genelde yurt dışından ithalat yollu ile getirilen ürünler yer alıyor. İşletme kurmak için en önemli gereksinim ürün değildir. Bir misyon ve vizyon belirleyerek nakit para bulduktan sonra sistem oluşturmaktır. Sizler ürün anlamında bir çok firmanın ürünlerinden daha iyi ürün yaparsınız. Yaptığınız bu ürünü sistemli bir şekilde satmak içimde işletme sistemini kurmanız ve yönetim yapmalısınız. 


Teknikerlikten, mesleki yeteneklerine güvenen yada parası olan insanlar para oldu mu ticarette atılıyorlar. Yönetici niteliklerinden ve işletme bilgisinin azlığından dolayı yanlış kararlar veriyorlar. Ürün oldu mu sorun yok diyorlar. Bu düşünce doğru olsaydı en iyi yemek yapanların en iyi lokantalar açarak güzel işletme sahibi olmaları lazım. Yada çok güzel nefis pastalar yapanların en büyük iş yerlerini  işletmesi gerekirdi. 

Sistemsiz ve plansız yapılan her hareket sonuçsuz kalır. Yeni girişimciler bunun üzerinde sistem oluşturmak için düşünülmelidir. İş planını detaylı firma kulanım rehberi gibi nerede ne yapılacak neden yapılacak diye yazılmalı ve zamanla eksikleri tamamlanmalıdır. Yöneticin nitelikleri işletmeyi en etkin yönetim için psikolojik ve kişisel olarak tamam olmalıdır.

Yorumlar