Zengin Olduğumuzu Nasıl Anlarız.





Zenginlik kavramı net rakamlarla ifade edilmediğinden herkese göre zenginlikte değişiyor. Kimi günlük ihtiyaçlarını karşılamaktan biraz fazlasını bulursa kendini zengin olarak görüyor. Kimilerinin de gerçekten zengin olduğu halde son derece fakir gibi görünüyor. O zaman demek ki zenginlik giyimle yada görüntü ile ilgili değil. Paranın dini, ırkı, cinsiyeti yoktur. Ona sahip olmasını bilenlere gider.

İnsan sayısı kadar zenginlik anlayışta farklıdır. Biz burada maddi varlık olarak parasal zenginlikten söz ediyoruz. Peki zengin miyiz? Yada zengin olmamış için ne kadar paramız olmalı? Yapılan istatistiklere göre zenginlik ölçütleri olarak çok farklı kriterler kullanılmıştır. Milyonerler hariç tutulmuştur onlarda zengin mi diye sormak abes kaçar. 

Türkiye ‘de gelir dağılımı alt gelir grubu, orta gelir grubu, üst gelir grubu olarak üçe bölünüyor. Alt gelir grubu ile üst gelir grubu arasında 11 kat fark var. Bu ortalama birde zenginler arasında gelir farkları var. Alt gelir grubuna ait bir insan ı tanımak çok kolay onun övündüğü çocukları ve evindeki televizyon ile çepindeki telefondur. Kendine ait ufak bir evi de varsa kendini zenginler grubunda bile görür. 

Orta gelirli insanlar daha büyük evleri ve lüks otomobilleri onlar için önemlidir. Ayrıca ikamet harici yatırım için gayrimenkulleri varsa tamamdır. Çocuklarını özel okulda gönderir ve bununla gurur duyar. Zenginler işe ne telefon, ne otomobil, ev hiç biri önemli değil. Onlar için işletmeleri, bankadaki para miktarı, borsada işlem yaptıkları hisse kâğıtları, Yatırımlarıdır. 

Bir insan hiç çalışmadan 1 yıl boyunca bütün ihtiyaçlarını gidererek geçine biliyorsa orta gelirlidir. Zengin insan işe hiç çalışmadan gelirleri ile geçine bilmelidir. Onun içinde önceden yatırım ve işletme kurması gerekiyor. Peki yasına göre ayarlama nasıl.

Yaşının ilk rakamının 3 katını kazana zengin yarısı kadar kazana orta gelirli olarak kabul edile bilir. 3 3 yasındaki bir insan ayda ilk rakamı 3 ile 3 katı 3*3= 9ooo TL Geliri varsa zengin denilir. Aylık da 9000/2=4500 TL kadar kazana orta gelirli olarak kabul edilebilir Bunun yarısı kadar olan 2000 TL Altında kazananlar alt gelirli olarak fakirdir. Simdi soruyorum size siz zenginmişsiniz.

Yorumlar