Zengin Olma Planı







Zengin olmak isteyen çok ama zengin olan az. Hayale zengin olunmaz. Zengin olmak istiyorsanız bunu planlayarak uygulamaya koymalısınız ve sonuçlandırmamız lazım. Öncelikle kendinize bir amaç belirleyin neden zengin olmak istiyorum? Ne kadar param olursa zengin olurum ve kaç yılda zengin olmak istiyorum diye sorulara mantıklı elle tutulur cinsten cevaplar vermeniz lazım. Kişisel gelişim kitaplarındaki gibi zengin olmak yok onlar sizin duygularınızı sömürerek kitap satma yolu ile kendilerini zengin ediyor. 

Zengin olmanın çok çeşitli yolları var. Bu yollar kişinde kişiye göre değişir. Bazen bir at yarısı bazen de meres yollu ile zengin olmak varken kimi insanlar en doğru olan yollu kendi tırnakları ile azar azar ama azimle mücadele ederek amaçlarına uygun hareket ederek zengin olmayı tercih ederler. Diğer zengin olma yollarından zengin olanlar parayı kullanmayı ve kazanmayı bilmediklerinden eninde sonunda eski ekonomik durumlarına geri dönüyorlar. İstisnalar hariç.

İşletmecilik ile zengin olma, girişimcilikle zengin olma, birikim yaparak zengin olmanın yanında gayrimenkul yatırımı ve borsadan para kazanarak zengin olma yollarından birini ya da karma bir plan olabilir. Hiçbir plan yüzde yüz uygulanabilir diye bir kural yok. Arada bir esneklik göstermeniz ve daha güzel bilgilileri eksik olanlarla değişikliği gidilebilir. Zengin olmak için para ile konuşmayı öğrenmeniz gerekiyor. 

Girişimcilik ve işletmeciliğin amacı tabi ki amacına ulaşmak için para kazanmaktır. Para kazanmak direk amaç olmadan bir hedefini gerçekleştirmek için çalışmalar yapmak olduğu zaman en iyisini yaparsınız ve buda size para kazandırarak zengin olmanızı sağlar. Amacınız direk para kazanmak olursa kısa zamanda sıkılarak faz geçersiniz. 

Yorumlar