Zengin Olmanın Faydaları






Zenginlik iyidir fakirlikten kimseye fayda gelmez. Fakirlik derken tabi ki maddiyat yani paradan söz ediyoruz yoksa gönül zenginliği, kültür zenginliği, bilgi ve rahmani yani dini zenginlikte ola bilir zaten zenginlik çok değişik bir kavram aslında parasal zenginlik yada maddi zenginlik dersek daha doğru olur. Çok farklı ve net tanımı olmadığı için zenginlik kişiden kişiye, amaçlarına ve geldiği nokta ile şu anda bulunduğu nokta arasındaki farka göre değişiklik gösterir. 

Zengin olmanın faydalarına bakarsak fakir olmaktan çok çok iyidir. Ancak zengin olduğumuzda fazla paradan dolayı kişilik değişikliğine gitmediğimizi kabul ediyoruz. Bazı insanlar para bakımından zengin olduktan sonra hem çevreden kopuyorlar hem de bir anda bitmez zannediyorlar ve hesapsızca harcama lüks yasam ve bonkörlük dönemi başlıyor. Nitekim kendisine milli şans oyunlarından çıkan kişiler yıl içinde eski durumlardan daha kötü oluyorlar üstelik bu oran % 80 ler de yani parayı bir anda bulanların ancak % 20 akıllıca davranıyor. Bir anda hayal bile edemeyecek miktarda parayı bulanlar doğal olarak kendilerini kaptırıyorlar. 

Gelelim zenginliğin faydalarına:

1. Fazla paranızdan yatırım yaparak hem gönlünüzce yaşarsınız hem de paranızla para kazanmaya devam edersiniz. 

2. Topluma ve yaşadığınız yerlerde sosyal faaliyetlere destek verir. İnsanlara yardım etmenin hazını yaşarsınız. 

3. İşletme kurarak yeni iş sahaları yapmak sureti ile insanların para kazanarak ev geçindirmesi için rızklarını bulmasına vesile olursunuz. 

4. Hasta, yaşlı, kimsesiz insanlara nakit yardımı, yiyecek yardımı yaparak hayır ve dualarını alırsınız. 

5. Eğitim, sağlık konularında okul, eğitim kurumları, yurt, kurs, ücretsiz eğitimler ve sağlık taraması okuma faaliyetleri gibi konularda destek vererek toplumu bilinçli hale getirmelere destek vermek. 

6. Yada size göre bir amaç belirleyerek var olan sorunun çözümü için mücadele edersiniz

7. Kendi sorunlarınıza çözümler üretirsiniz. 

Bir düşünün fakir olsanız kime ne faydanız olur. Fakir insan kendi evinde bir yabancı gibi olur. Sorunlara çözüm bulamadığından dolayı en ufak ve değersiz bir konu yokluktan dolayı çözümsüz olur. Bir gün sizlerin zengin olmanız ve amaçlarımıza ulaşmanız dileğiyle he Çok mal haramsız çok laf yalansız olmaz kelimelerine kulak asmayın onlar yapamadıkları için öyle diyorlar.

Yorumlar