Zengin Olmayı Ögrenmek





Doğuştan fakir bir ailede gözlerinizi açabilirsiniz. Ancak bu sizin ilerde zengin olmanızı mani olmaz tam aksi durumda iyi bir eğitimle orta gelirlilerden daha zengin olabilirseniz. Çünkü fakir insan hem mütevazı olmayı, mücadele ruhu ile elinde olanaklarının olmamasından dolayı elindekinin en iyi şekilde kullanmayı hayat ona uygulamalı öğretir. Yeteri kadar kendini odaklarsa zengin olmayı öğrenir ve zengin olur. Nitekim başarılı işletmecilerin çoğunun çocukluk döneminde fakirlik çektikleri görülüyor. 



Aslında fakirlik en iyi öğretmenlerden biridir. Yeter ki onun bize vermek istediği dersleri doğru algılayalım. Eğer siz ders alarak yatırım yapmayı, para ile konuşmayı, çalışmak yerine tembelliği tercih ederseniz fakirlikten kurtulmanız imkânsız. Aldığınız bir ürün size ihtiyacınız yoksa alınmamalı ufak harcamalara dikkat edilmeli ve her ay gelir gider hesaplamalar yapılarak alınacak ürünler net olarak yazılmalı ve başka da bir alım yapılmamalı ancak insanımızda böyle bir alışkanlık yok. 

Kişisel ve aile bütçe planlaması yapılmalı ve öncelik giderleriniz değil yatırımlarınızı ödemelerinizi ve kendinize para ayırdıktan sonra harcama yapmak için para ayırmanız sizin için daha kolay olur. Önce harcama yapmak yerine önce yatırım yapılmalı o zaman kısa zaman sonra biriken paranın ne kadar rakam olduğunu sizde şaşırırsınız. 

Özelikle alkol ve sigara tüketimi yüksek rakamlara kadar çıkıyor. Bu zorunlu bir harcama değil keyfi bir harcamadır. Bazı aileler kira parasından fazla sigaraya para ayırmaktalar. Bunlar fakir değil olsa olsa akılsız yada fakir olmaktan hoşlanan insanlardır. Bazıları diyor ki insandan fakirliği sigara ve alkol parası mı temizleyecek bende onlara kusura bakmayın ama siz zengin olmak, yatırım yapmak istemiyorsunuz aksı durumda itiraz etmeden uygulamaya koyarsınız demek ki sadece sözde kalıyor. 




Yorumlar