Zengin Olur muyum?







Sizlerde zengin olma potansiyeli var mı? Ben zengin olur muyum? Nasıl zengin olmalıyım, nasıl zengin oldular? diye soruyorsanız kendinize. Şu anda yaşamınızdan memnun değilsiniz ve hayatı daha güzel yasamak için neyi, nasıl yapmalıyız diyerek araştırıyor ve bir merak içinde iseniz sizlere bu yazımla birazda ben yardımcı olmak isterim. Zengin olmak istiyorsanız bunu gerçekten istemeniz ve bu yolda neler yapmanız gerektiğini teker teker belirleyerek uygulamaya koymalısınız. Sözle olmaz icraat lazım. 

Öncelikle neden zengin olmak istiyorsunuz? buna mantıklı bir neden bulun. Sizin için zenginlik ne kadar bir limit demektir. Ve hangi iş yâda hangi yolla zengin olacaksınız. Yatırım iletme yada borsa konunsa ne kadar bilginiz var. Duygularınızla mı alış veriş yapıyorsunuz yoksa mantığınızla mı, Bireysel nakitti nasıl yönetiyorsunuz parayı yöneten geleceği ve hayatı yönetir. Para yönetiminiz, parasal düşünceniz sizin ilerde nasıl bir hayat yaşayacağınızı belirler.

Zengin olmanızı belirleyecek en önemli şu sorulara vereceğiniz cevaba bağlıdır. 

1. Para yönetimi sizin için nedir. Ne kadar yapıyorsunuz.

2. İşletmecilik Bilginiz ve kültürünüz ne düzeyde işletme, yönetim, pazarlama, satış, finans, maliyet, reklam, Müşteri, Karlılık, bayilik, franchising vb gibi kelimelere size ne anlam ifade ediyor

3. Yatırım deyince aklınıza ne gelir. Borsa da yatırım yapmak, gayrimenkul yatırımı, döviz, kurlar, Makine ve teçhizat alımı işletmek kiraya vermek maliyet kar tanıdık mı geliyor. 

4. Yaşınız yaptığınız iş, gelir durumunuz, aylık harcamanız yatırıma ne kadar para ayırma olanağınız var. 

5. Bakma yükümlü olduğunuz kişiler ve yaşadığınız yer hakkında bilginiz, elinizdeki olanaklar ve ailenizin maddi durumu

Yukarıdaki maddelere bakarak kendinize vereceğiniz cevaplar sizin şu anda yada ilerde zengin olup olmayacağınızı belirleyen ne büyük etkendir.

Yorumlar