Borç Ödeyerek Yatırım Yapmak








Finansal anlamda bazı sıkıntılarınız ve borçlarınız olabilir. Borçlu olmak bizim toplumda kötü bir durum olarak algılansa da tamamen borcun durumuna kimin ödediğine bağlı olarak iyi ve kötü durum olarak değerlendirilir. Sizin mal varlığınız borç miktarının üzerinde işe bence bir sorun yok ve bu parayı başka birileri ödüyorsa çok iyidir aslında böyle borçsa can kurban olsun.

Birçok Finans danışmanı aslında ilk önce borç ödemesi yapmayı önerirler. Bende size tam tersini öneriyorum öncelikle elinize gecen paradan yatırım için pay ayırın ve kalan miktar ile diğer giderleri ödeyin. Birkaç faturanıza geç yatırmanız o kadar sorun olmaz. Eğer borcunuz var ve bunu ödemek için plan yapıyorsanız giderlerinizi düştükten sonra kalan paranın yarısını yatırımı yarısını da ödemelerinizi ayırarak borç öderken de yatırım yapma olanağınız olur. 

Artık size hangisi uyarsa ona göre davranarak en fazla 5 yıl sonra elinizde ciddi miktarda nakit fazlalığı olur, yatırımlarınızdan dolayı varlıklı olursunuz veya borçlarınız ödeyerek yeni yatırım yapmak için elinizde orta miktarda nakit paranız olur. Elinizde nakit para olunca da yeni yatırımlara ve fırsatları kaçırmazsınız. Tabi ki bunun için bireysel ve kurumsal nakit aksını iyi kontrol edilmeli ve gereksiz giderlerden uzak durulmalıdır. Plana sıkı sıkıya uygulamadığınız zaman beklenen parasal başarıyı elde edemezsiniz.

Öyle Kİ bazı insanların giderlerinin yarısından çoğu gerçekten gereksiz ve lüks harcamalardan oluşuyor öyle aileler var ki sigara giderleri en büyük giderleri arasında kira bedelinin üzerine bile çıkıyor, bana bu insanlar biz fakiriz yatırım yapmak için nakit paramız yok demesinler.

Yorumlar