İş Adamıyım Demekle İş Adamı Olunmaz






İş adamları iş adamıyım dedikleri için değil iş adamı olduklarından dolayı iş adamıyım derler. Bazı işletmeciler ve girişimciler kendilerinde işletme kültürü olmadığı halde işletmeciyim demekle işletmeci olduklarını ima ederler. Birçok kişisel gelişim yazılarında ve sözde kişisel gelişim uzmanıyım diyerek yarım yamalak bilgilerle insanları yönlendirmeye bütün insanların eksik ve aptal olduğunu düşünmelerini sağlayarak para kazanıyorlar. onların en çok kullandığı kelimelerden bazıları da ne düşünürsen o sun, düşlediğin yaşama kavuşmak, motivasyon gibi zırvalamalarla kendilerine faydası bile olmayan reçetelerle başkalarına merhem olmaya çalışıyorlar.

Ne yazık ki durumun aynısı iş dünyasında da fazlası ile var. Yeni mezun üniversite öğrencisi kendini çok bilgili ve eğitimli olduğu için yeksek rakamlarda maaş almayı kendilerine hak görüyorlar. Öncelikle şunu belirtmek gerekir, okullarda verilen eğitim teorik olup o eğitimi verenlerde piyasadan anlamadıkları için bilgiler piyasada uygulama şansları yo. Çünkü bilmiyorlar ve anlamıyorlar, ehh akıl vermek kolay, zaten kendileri de kendilerine inanmadıkları için eğitimci olarak kendilerini tanıtıyorlar.

Kişisel gelişim eğitimleri, liderlik eğitimleri motivasyon kelimeleri ve konuşmalarına, seminerlerine katılarak başarılı olacaklarını zan edenler birkaç ay sonra gerçeği anlıyorlar ve hayal kırıklığına uğrayarak paralarda havaya gidiyor. İşletmeci olmak için öncelikle işletme bilginizi ve kültürünüzü geliştirip piyasada denemeniz gerekir, Tamamlanmamış her iş başlanmamıştır demektir. Düşünmeden başlamak işe başaramayacaksın demektir eğer sonuçta düşünceyi işe dönüştürüp sonuçlandırmadıysan hiçbir şey yapmadın demektir.

Öyle gaza gelmelerle ve kulağa hoş gelen konuşmalarla bu işler olmaz. Mücadele etmek, her gün yeni bilgiler öğrenmek için okumak, Verilen bilginin doğru ve uygulana bilir olmasını düşünerek anlayarak planlı bir şekilde uygulamaya koymak ve sonuçlandırmak lazım. Aksi durumda başarı söz konusu olamaz ve işletmeci de, iş adamı da olunmaz,




Yorumlar