Başarılı Olacak İnsanla Olamayacaklar Arasında ki Farklar






Bir insan 7 de neyse 70 de o derler. Bu söze tam olarak katılmamakla birlikte doğruluk payı da vardır. İnsanı eğitilirse 17 de bile farklı olur. Tabi ki her zaman olanaklar aynı olmaz yada bulunamaz iste bu zamanda aile eğitiminin önemi ve insanın kendini yetiştirmesine bağlıdır. Başarılı olmak istekle eğitimle ve mücadele ruhu ile olur. Sözle başarılı olmayı dilemek acıkan insanın yemek yemeyi istemesi ama yemekte yememesi gibi acı bir durumdur. Zaman zaman bazı insanların başaralı olmaktan korktuklarını düşünüyorum inanınki başarılı olmak başarısız olmaktan daha kolay. 

Başarısız insanlar hep kötümser, her şeyde bir sorun gören, sürekli sorunları dille getirirler ama hiçbir çözüm önermezler. Okumaktan öğrenmekten uzak, zamanı televizyon yada gereksiz harcayan, her şeyi ben bilirim diyerek her konuda yalan, yanlış az kulaktan dolma bilgilere sahip, Sırf muhalefet olsun diye söz söyleme psikolojisi ile hareket ederler. Bu gibi insanlar hiçbir şeyden memnun olmazlar. Her konuda kendilerini bilgili zan ettikleri içinde hiç kimseye fikir danışmazlar ve tam olarak hiçbir konuda uzaman olamazlar. Ne yazık kı bu kişilere gerçekleri söyleyenler de onlara göre kötü, yalan söyleyerek iltifat edenler en büyük dostlarıdır. 

Başarılı insanlar her türlü olanaklarından en iyi şekilde yararlanarak her gün bir şeyler öğrenme, yapma pesindedir. Bildiği bir konuda dahi uzman kişilerin bilgilerini başvurur ve farklı acılardan bakarak sorunların çözümü için kafa yorarak çözümler üretir. Olmadığı zamanda başka bir yollu vardır der ve devam eder arayışlarına. 

Amaçları insanların hayatına veya kendi hayatlarına değer katarak daha uygar ve refah seviyesi yüksek bir toplum meydana getirerek insanlığa hizmettir. Durmadan bıkmadan devam ederler. Kendi hayatlarının ve zamanlarının büyük çoğunluğunu işine ve amaçlarına verir. İnsanların giyimine, ırkına, görünüşüne önem vermezler. İnsanı insan yapan gerçek değerler kişilik ve düşünceye önemlidir onlar için imkânsız bir şey her şey mümkün biraz zaman alır düşüncesi yatar aklılarında.

İş hayatında da başarılı olmak isteyenler; iş hayatının ve işinin hakkında bilgi sahibi olarak bunları uygulamaya koymalıdır. Her şeyi ben bilirim, yaparım yerine ekiple çalışma, işletme bölümlerini yönetim, gelir, gider, vergiler, kanunlar, iş etik kuralları, ekip yönetimi, teknik bilgiler ile işleri koordine ederek amaçlarına ulaşmak için planlı olmalıdır. İnsanlara yol göstererek yardımcı olmalı. 

Onlara öğreterek net görev ve yetkiler vermeli sorumlulukla birlikte işleri yapmak yerine zaman zaman kontrol etmeli. İş hayatında güven kontrole mani değildir amaç insanların açıklarını aramak yerine dışarıdan bakan bir göz ve farklı düşünce ile hataların oluşmasını engellemektir. Her şeyi ben bilirim , ben yaparım diyerek müdahale edilirse ya çok az kazanırsınız yada kısa zamanda girişim ve işletmecilik hayaliniz son bulur.

Yorumlar