Teknolojiyi Etkin Kullanarak İşleri ve İşletmeyi Büyütmek







Bu zamanda ne iş yapılır, Hangi işte para var, kar marjı yüksek olan işler, en çok kazandıran işler düşük maliyetli işler hangileri, riski düşük işler, yapılamayan işler, hangi işte fırsat var soruları girişimcilerin ve işletme kuracak olanların kafasından sürekli kendi kendilerine sordukları ve devamlı cevap aradıkları bir sorudur. Nitekim hakkılar da bu zamanda iş yaparak para kazanmak kolay değil. Hangi tarafa baksan birileri pazarı elinde tutuyor ve yüzlerce kişi o işi yapıyor. Hemen hemen adım başı bir birine rakip olan kopyalanmış sistemler dolu. 

Gerçekten bu zamanda işletme kurarak para kazanmak ve ayakta kalmak o kadar zor mu? Hızla gelişen değişen pazarlar, insanların anlayışları ve yaşam biçimleri, teknoloji, gelirlerin durumu, toplumsal ve doğal olaylar, siyasi krizler de eklendikçe korkuyor insan. Bir de bunun üstüne vergiler, iş hukuku, yönetim aman Allah'ım bu zamanda iş yapmak imkânsız en iyisi devlet memuru olmak yada bir firma da çalışmak diye bilirsiniz. 

Bu kadar hızlı değişim aynı anda sizlere fırsatlar da sunar, fırsatlar durgun dönemlerden çok kriz, belirsizlik ve yeni pazarlarda meydana gelir, Böyle bir olanak ve ortam yoksa o zaman değişimi siz başlatarak fırsatlar yaratmalısınız. Olmaz diyerek oturursanız gerçekten olmaz. Teknoloji ve hızlı değişim doğru yönlendirilir ve ayak uydurulursa o zaman hiçbir dönemde olmadık fırsatlar sunar sizlere. Değişimi de kontrol etmenin en kolay yollu da değişimi sizin başlatmanızdır. 

Günümüz internet, teknoloji, yayın ve medya ile birlikte iş yapma şeklimiz, işletme departmanları ve yaşam şeklimizde değişikliklere uğradı, Bir anda binlerce insana ulaşmanın kolaylaştığı, istediğimiz bilginin saniyeler içinde önümüzde olması, İşletme yönetiminden, ürün pazarlamaya, ürün fiyatlarına, tahsilat ve ödeme, reklam yapmamıza, verileri analiz ederek tablo ve planlara, Kendimizi ve firmamız ile ürünleri tanıtmanın en hızlı yollu ile işletme sistemi oluşturarak bayilik, temsilcilik vererek kazanç fırsatları sunuyor. 

Bu kadar hızlı ve bilginin sürekli çoğaldığı zamanda bir konuda uzman olmak ve başka birilerinin düşüncelerinden, deneyimden faydalanmak içinde bol bol okuyarak eğitimi devam ettirmeliyiz. Ne zaman ki benim öğrenmeye ihtiyacım yok dersek o zaman sistem bizi alt ederek eller. Bu kadar ayrılmasının tek kötü tarafı da konularda derinlemesine bilgi sahibi olmaktır. O zaman sistem size para kazanmanın ne kadar kolay olduğunu gösterir ve sizin için çalışır. Hiç bir dönemde bir anda uluslar arası sınırları yok sayarak iş yapma fırsatı olmamıştır.

Yorumlar