Arsa Yatırımı ve Arsa Yatırımında Doğru Karar verme







Bir reklamda ne banka ne borsa en güzel yatırım arsa diyor. Nitekim bende yatırım yapmak isteyenlere eviniz varsa ticari gayrimenkul, uzun zaman yatırım içinse arsa tavsiye ediyorum. Eğer 10 yıl ve daha fazla zamanda yüksek oranlarda değer kazanmasını istiyorsanız arsadan yana tercih edin. Bu gün 30 da olsanız 10 yıl sonra garantili sizi gayrimenkul zengini yapacak tek seçenek arsadır. 



Arsa da para kazanmak isteyenlerin en iyi taktiklerinden biri şehrin gelişen bölgesinde başlangıç noktasında bir yer bulmaktan geçiyor. Ancak diğer en önemli konuda doğru fiyata imarlı arsalar almaktan geçiyor.

 Bunun için işinde uzman gayrimenkul danışmanlarından faydalanmanızı öneririm çünkü o bölgenin gelişmesini en iyi onlar takip eder. İmar görmemiş bölgelerde sonradan belediye imar çalışmaları sırasında kesintiler, konut imarı, ticari imar ve otel imarı dışında imar gelirse o zaman büyük zarar edilir. Her ne kadar devlet kurumları tarafından kullanılan alanın parası ödense de tam olarak değerinde ödeme yapılmaz. 

Arsa alımında fiyatı etkileyen ve değer kazanmasına nedenler olarak; Arsanın net ve brüt alanları arasındaki farklar, Tapu durumu ve imar planında ölçeği, Yeri bölgesi, çevresindeki gelişmeler, yol bağlantıları, sosyal olanaklar, ulaşım, manzara ile okul, avm, otogar, havaalanı gibi yapıların uzaklığıdır.

Diğer yandan dikkat edilecek en önemli kıstas fizikseldir, çok dar veya genişliği küçük, bina oturumuna engel olacak şekilde olanlardan uzak durulmalıdır, Üçgen seklinde özelikle 500 m2 küçük arsalarda bina oturmasında sorun olduğu için uzun zaman elde kalır onun için yolla cephesi ve uzunluğu ile diğer yan cephe uyumlu olmalıdır. Arazi kullanım kısıtlamaları olup olmadığı, varsa bunların nеdеnlеri ve boyutları.

Yorumlar