Başarılı Ekip Kurmanın Önemi







Bir işletmesin başarılı bir grafik çizebilmesi için işletmeye alınacak ilk ve en önemli kişi iyi bir işleme müdürünü işe almaktır. Bir Patron amaçlarını gerçekleştirmek için kendi amaçlarını iyi belirleyerek gerekli donanıma sahip olması yetmez. İyi bir avukat, işletme müdürü yada danışman, Muhasebeci ve işinde uzman yatırım ve gayrimenkul danışmanına ihtiyacı vardır. Aksi durumda işletmeden iyi para kazanamaz ve kazandığında da değerlendiremez. Bazen önemsiz bir konu sizi ilerde ciddi anlamda zarar etmenize neden olur.


İşinde uzman bir işletmeci sizlerin göremediği birçok noktayı görerek işletmenizden en iyi şekilde yararlanmanız için yönetir. Finansal yönetimden, müşteri ilişkileri, işleri organize etme, maliyet ve pazarlama faaliyetler ile satış kanaları, reklam, ücretlendirme, fiyat belirleme, bankalarla çalışma, ödemeler ve gelir ile giderleri takip ederek. İşletmenin tam performans almak için, geniş görüşlülük belirleyerek ekibi bu amacı gerçekleştirmek için motive edebilmeli insan ilişkileri iyi olarak gündem ve işle ilgili gelişmeleri takip etmelidir.

Avukat ile Muhasebecinizde sizleri vergi ve kanunlar çerçevesinde yapmanız gerekenleri sizlere bildirerek sorunlar olmadan önleyici tedbirler alarak sizleri, işletmenizi ve yatırımlarını korumalıdır. Her ne kadar patronun vergiler ve iş hukuku konusunda bilgisi olsa, okusa da tam anlamı ile hakim olmak imkansızdır. Ortaklık, işletme devir yada birleşme, işçi alımında ve çıkarmada, vergiler, hukuksal prosedürü bizlerden daha iyi bilirler ve yetkilidirler. Ancak burada iyi işinin ehli kişilerle çalışmalıdır. 

Yatırımı amacı yatırımı korumaktır. Bu gün elinize bulunan nakittiniz yada varlığınızı en iyi şekilde değerlendirmelidir. Yatan para her zaman enflasyon, tüfe karsısında değer kayıp etiği gibi yatırım yaptığınızda da gelecek kardan olarak cifte zarar görürsünüz. Yani kısaca duran paranın bir maliyeti değerlendirilmeyen yatırımlar karınızdan zarar ettirir. Sadece değer artısından gelir elde etmiş olursunuz oysa daha fazla kazanmak varken kazanmamak akıllı insan işi değildir. 

İyi bir yatırım ve gayrimenkul danışmanınız sizlerin alım satımda vergiler, kar hesaplamaları, yatırımların destek ve teşvikler, karlı yatırım için bölgesinde ve konusunda bilmeli ve fizibilite yaparak diğer yatırımların hangisinin daha iyi olduğunu bilmelidir. Bunun yanında gayrimenkul hukukunu hakim olmalı sizleri zor durumda bırakacak yada zarar etmenize meydan vermemelidir. Yatırımlarda vergi, zaman, özeliklere dikkat etmelidir. Arsa ve arazi yatırımlarında imar durumu bölgenin yıllık değer artısı ve değer kazanan bölgelerini bilmelidir. 

Konuyu toparlayacak olursak işe alınacak ilk elaman işletme müdürüdür. Ne yazık kı bizlerde çoğu işletme sahibi patronlar bunu gereksiz görüyorlar yada işe aldıktan ve işler tam rayına oturduğunda gereksiz diyerek işten çıkartıyorlar. Bu durumda işletmeden tam verim alınamıyor. Çünkü teknikerlikten gelen bilgi ile işletmecilik çok farklıdır. İyi bir avukat sizi korurken muhasebeci de kanunu olarak yapmanız gerekenleri yapar ve yatırım, gayrimenkul danışmanı da sizi zengin olmanız için doğru yönlendirir. Ancak doğru kişilerle çalıştığınız zaman 5 yıl içinde zengin olursunuz. Gelsin o zaman yağmur gibi paralar sizde amaçlarınıza ulasın rahat rahat. Önemli olan çok çalışmak ama akılı ve sistemli şekilde çalışmak.


Yorumlar