Neden İşletmeci Olalım







İşletmecilikteki fırsatlar ve faydalar hiç bir yatırım aracında yok. Bireysel ve Toplumsal zenginleşmenin dolasıyla gelişmenin en hızlı yollu, işletme kurarak değer yaratan ürünler meydana getirmektir. Bir toplumda ne kadar çok girişimci ve işletmeci varsa o kadar hızlı bir şekilde artarak yaşam ve refah seviyesi yükselir. Bunun içinde işletmeci kültürü oluşturulmalı bunu fark eden devletimiz KOSGEB ve kırsal kalkınma başta olmak üzere pek çok destek ve teşvikler sağlamaya devam ediyor son 10 yıldır. 


İşlemecilikteki kazanç olanağı diğer yatırım türevlerinden çok çok fazladır. Zira yatırımı koruyarak üzerine artı değer kazanan üstelik bunu tekrarlama yollu ile 1 ile 3 yılda kendini amorti ederek anaparayı koruyan başka bir seçenek yok. Girişimcilikte sermaye kadar önemli diğer bir konuda bilgi ve finanstır. İlk defa firma kurarak işletmecilik yaparak iş hayatına katılmak isteyenlere tavsiyelerim olarak en iyi bildiğiniz işi popüler işlerden uzak durduğunuz gibi insanlar tarafından rağbeti kalmayan işleri de yapmanın bir anlamı yoktur.

İşletme bilginizi artırın ve bu konuda danışmanlık, yayınları takip ederek işletmenizi ve işinizi geliştirin her zaman akıl danışacağınız ve sizi yönlendirecek akıl hocanız olsun. Nakit yönetimini dikkat edin ne kadar çok iyi kar oranları ile işletme yönetimi yaparsanız yapın para yönetilemezse iflas kaçınılmaz olur. İşletme bilginize ve kendinize güveniyorsanız sistem kurun sistemsiz de başaralı olmayı beklemeyin kendi sisteminizi kuracak kadar bilgi, deneyiminiz yoksa Bayilik yâda temsilcilik franchising alma konularını bir uzmanla birlikte değerlendirilmelidir.

Özelikle ürün üreten işletmeler imalat yaptığı için hizmet yada ara sektörlerden bir çok fazladan avantajı var. Ürünlerini ihracat yaparak her ülkede satma durumu söz konusu meydana geldiğinden dünya kadar müşteriniz olur. Ülke içinde bayilik yollu ile birçok noktada ürünlerini satarak. Ürünlerin beli bir standartta ve seride üretildiği içinde ileri dönük sağlıklı ölçülebilir planlar yapar. Ürünlerden beklentiler ve standart aynı olduğu içinde müşteri memnuniyeti daha fazla olur. Ürünlere ne kadar katma değer katılırsa o kadar fazla kar marjı ve talep olur. Bu zamanda da üretim artar. Bunun içinde yenilikçi ürünler üretmeli, üretmek içinde arge yapmak ve teknolojiden faydalanmak gerekiyor. 

Biri demiş ki bir konuyu ne kadar basit anlatırsan o kadar hakimsin vere biliyorsun demektir. Yayladağı YİBO Ortaokul yıllarımda Fen hocam Rahmetli Harun Tutsoy da bana Atomu anlatırken deden nasıl anlarsa onun gibi anlat demişti ve Atomu anlatmak için elmayı kullanmıştı. Kısaca yatırım yaparsanız bu gün 10 kilo elma aldınız 10 liradan 2 yıl sonra elma oldu 12 lira ama o zamanda 10 kilo elma alıyorsunuz bu durumda sadece yatırımı korumuş olursunuz. Ancak işletmeci zihniyette 10 kilo elmayı üzerine koyarak satarsınız ve bunu 5 kere tekrar ederseniz üstüne kar ederek elmalarınız yine 10 kilo kalır yada 20 kilo olur her iki durumda da kazanırsınız. Girişimci iseniz 10 kilo elma ile değer katarak 1 kilo elmayı 10 kilo elma fiyatına satarsınız. Talep olur insanlar sizin ürünü aldıkça sizlerde daha fazla üreterek tur artar böylece sonsuz zenginleşme ile birlikte amaçlarınızı istediğiniz gibi gerçekleştire bilirsiniz.

Yorumlar