Franchise Almanın Faydaları Nelerdir?


Sadece bir tek emlak konusunda değil bir çok işte franchise verme olayı var. Nitekim bu konuda bir dernek var. Ülkemizde yaklaşık olarak 350 civarında bayilik, Franchise veren firmalar var. O kadar çoğaldılar ki alanında aklı karışıyor hazır sisteme dahil olup da işletmecilik yapmak isteyenler bile bu konuda danışmanlık ihtiyacı duruyor. Bazı uyanıklar Kazanmak ve kazandırmak için değilde parası olan girişimcileri kendine çekmek için temsilcilik veriyor. Sistemin amacı yanlış olunca alanda, verende yazılanları yerine getiremiyor. Hangi işi yaparsanız yapın kesinlikle tarafsız birinden destek alın. 



Emlak sektöründe faaliyet göstermek için uzun düşünceler sonunda ofis açmaya karar verdiniz. Bunun için gerekli eğitimleri ve beli bir yerde kendinize güvenecek kendi işlerinizi yürütecek kadar bilgi, deneyimli olduğunuzu kabul ediyorsunuz. Sıra ofis açma kararına geldi. Bu Noktada iki seçenek çıkıyor Bir Bağımsız kendi ofisinizi açmak diğeri de bir kurumsal firmanın temsilciğini yapmak hangisi size daha uygun. Nitekim ülkemizde emlak ofislerinin büyük çoğunluğu bağımsız yerel işletmelerden oluşuyor. 


Ülkemizde yerli ve yapancı olmak üzere 30 dan fazla franchising veren firmalar var. Bunların verdikleri hizmetler dolasıyla aldıkları ücretlerde farklıdır. Bu kadar çok seçenek olması da insanın kafasını karıştırıyor. Peki, frachise almanın faydalarını ve zararlarını yazarsak o zaman daha kolay kararlar alınır. Bazıları tam olarak ne olduğu beli olmayan sizlere düşük giderle yüksek oranlarda vaatlerde bulunarak sizi kendi saflarına katmak için elinden geleni yapıyorlar. Onun için emlakçılık bilgisi iyi olan ve firmaları yakından tanıyan birinden yardım almalısınız aksi durumda beklentileriniz uyuşmaya bilir. 

Temsilcilik veren firmalar sizlerden işim hakkı, reklam, payı, eğitim, internet sitesi, ofis yeri secimi ve kurulumu, ofis için araç gereçler, tanıtım, kar payı gibi birçok işim adı altında sizlerden para talep ediyorlar ve anlaşma imzalanıyor. Özelikle yeni girişimcileri bu konuda sıkıntılı duruma yüksek bedeler istemesinden dolayı uzak duruyorlar. Bu zararlı tarafından birde iyi yönlerini inceleyelim. 

Franchising almanın avantajlarına gelince denenmiş yöntemler ve sistem kurulumu, diğer ofislerle paylaşım, sürekli güncel gelişmeler ve eğitim, Müşteri desteği, ilan, finans yönetimi, insan kaynakları, ofis yönetimi, ofis yeri belirleme ve dekor, ekip yönetimi, emlakçılık eğitimi, işe adapte olma, internet sitesi ve bazı firmalarla anlaşmalar, konularında sizlere sürekli destek veriyorlar. 

Simdi size göre bağımsız ve bağımlı mı olmak daha mantıklı? Eğer beli bir emlak ofisi açarak yürüteceğinizi düşünüyorsanız o zaman bağımsız olmak size daha ucuza mal olur. Yoksa ya bir yerde işi öğrenip özümseyene kadar çalısın yada franhising alın ama ne olursa olsun heveslenerek yada duyumlara göre yolla çıkmayın. Nitekim bu işi emeklisi, doktoru, öğretmeni, avukatı, oto yıkamacısı, bakkalı, berberi, dönercisi bile emlakçılık yapmak pesinde kısacası önüne gelen bilende bilmeyende bu işi yapıyor. Ancak kısa zaman sonra işlerin kolay olmadığını anlıyorlar.

Yorumlar