Hürrem Sultan, Kösem Sultan ve Dünya Kupası 2014 Derken






Oyun, Sınama ve Müzik sektörünün toplumu uyutmak oyalamak amacı ile çıkarıldığını düşünüyorum. Özelikle stadyumları milleti uyutmak için kocaman beşikler, televizyonda insanları düşünmekten alık koymak için yapılmış gibi geliyor. Okumak, araştırmak, düşünmek varken ömrümüzü tv karsısında ve internete dolaşarak harcıyoruz ondan sonra zamanımız yok diyerek çok yoğun izlenimi veriyoruz oysa her şeye zaman yeter önemli olan öncelikli ve acil işlere zaman ayırmak. 

Millet başarılı olmak, zengin olmak istiyor ama kimse bu konuda elinden geleni yapmıyor belki de başarılı insanlar başarıları için aptallara teşekkür etmesi lazım. Bana göre başarısız insan olamaz başarmak istemeyen insanlar vardır. Bir maç olur Gazeteden okur, maçı izler, özetini izler sonrada tekrarını izler aydı durum film izlemek isteyenlerde de geçerli. Öyle bir hal almış ki insanlar sanalda yâda televizyon, Bilgisayar başında ya oyun oynuyor yada internette facebookta, online oyunlarda, filmleri izledikten sonra tekrarını da izliyorlar. Oysa bunlara ayırdığı zamanın yarısını iş için ayırsa başarılı zengin, sevdikleri için ayırsa mutlu olur. 

Öğleki millet sorgulamaktan, düşünmekten aciz hale gelir oldu. Duydukları ile yetinen körü körüne doğru olduğunu savunan bir toplum üretmek yerine tüketmeye endeksli marka tutkunu, kendini kanıtlamak isteği ile aptallık ve gereksizlik yapacak kadar illeri gitti. İnternette görsen 10 numara insan dışarda görsen sana selam vermez. Ne gereksizliktir bu böyle sanal da sohbet etiği kadar gerçek hayata sohbet etmez, evi otel gibi kullanır, babasının yüzüne bakıp ta ailecek sohbet etmezler. 

Milletin hiç sanki derdi yok Muhteşem yüzyılda ne oldu? Hürrem sultan izle, Sultan Süleyman izle, filim izle, Hürrem sultan kimdir, facebook adresleri var mı? Kösem sultan kim, yakında kösem sultan izle bu arada kaç yıl sürdü bu muhteşem yüzyıl? Filmi bırak futbolcuların hayatı, kim nerede oynadı, kaç kol oldu, maç sonuçları nedir. Gecen yılkı maçları izle. Derken birde giyim ve güzellik var özelikle bayanlar çekici kız olma dürtüsü ile kafayı değil bedeni güzelleştirme pesindeler onun için de diyet, göbek eritme, yağ aldırma, güzelleşme, kozmetik ürünleri, bayan giyimi vs vs aklıları başka bir şeyde değil istisnalar var ama kaideleri bozmayacak kadar az. 

Bazen bayanlara da hak veriyorum nitekim bir erkek için akıl değildi göbek yeteneği önemli olursa onlarda akılla bilgiye değil göbeklerine bakarlar. Nitekim biz erkekler gezmek, ilgilenmek için açık, evlenmek için işe marifetli ev kadını ararız yani kalp başka, beyin başka söylüyor. En çok izlenen filmleri bırakalım da her filmden sonra bir sayfa kitap okusak 5 dk sohbet etsek, masa da tv, maç ve internet değil de başarı, iş hayatını konuşsak inanın ki bundan daha iyi toplum oluruz .




Yorumlar