İşten Para Kazanmak için İşin Uzmanı Olunmalı


                           

Hangi işten para kazanılır; her işten. Bir insan neden bir işi yaptırmak için yada hizmet için başka birine para öder. Bunun tek nedeni işi kendisinden daha iyi bilen biri olması ve olanaklarının kısıtlı olmasıdır. İnsanoğlu sosyal bir varlık olmanın yanında bütün işleri kendisi yapacak kadar bilgi sahibi de olamaz, deneyimi de olmadığı gibi zamanı da yetmez. Her konuda bir parça azar azar Bilgi sahibi olmak yerine bir konuda uzman olması daha az çalışmayla bir işe odaklanarak en kısa zamanda deneyim ve bilgi sahibi olur.


Her işi insanın kendisi yapması beklenemediği gibide işletmeler de her konuda iyi çalışanlar ve işletmeciler konularında uzman olamazlar. Ülkemizde bir insanın en az 3 adet mesleği olduğu gibi bir anda 3, 5 görevi yada işi bir anda yapmaya kalkıyorlar. Bir işletmenin yada girişimcinin kartına bakın adete oraya ne kadar çok meslek ve unvan yazılırsa o kadar iyi olduğunu düşünürler. 

Otomotiv, inşaat, orman ürünleri, pazarlama,, satış ithalat ve ihracat ve Uydu sistemleri, elektrik, elektronik, bilgisayar gibi geçenlerde bir oto yıkamada gördüğüm yazı karsısında dondum kaldım Kemal oto yıkama ve emlak danışmanlığı buyurun buradan yakın. Tabi ki bir işletme sadece bir iş yapacak diye yazılı kural yok ama o işleri yapacak insanlar işlerinde uzman olmalıdır. Her iş için baştan sonra bağımsız olmalı bu sadece bir holding altında olmalıdır. 

Küçük işletme yönetim aynı anda farklı işlere yatırım yapma, ekip kurma gibi işlere para ayırması gerektiğinden dolayı da kaynakları boşa harcarlar. Oysa o sermaye ve bir konuda uzmanlaşarak faaliyet göstermesi başarılı olacaklarını garanti altına demektir. Yeni işletme kuracak olanlara ve işletmesini karlı hale getirmek için yeniden yapılanmak isteyenlere tavsiyem bir konuda uzmanlaşmaya karar vermelilerdir. Bütün olanaklarını ve enerjilerini o işe ayırırlarsa başarılı kaçınılmaz olur. 

Erkek berberinin, kozmetik ve güzellik sektöründe; Tekstil mağaza işletenin otel işletmeciliğine yâda eğlence turizm gibi başka işlere kulaktan dolma yada duyumlarla yatırım yapması durumunda en fazla ömrü 6 yıl olmakta ve bir arpa boyu yol alamadan işetmesini zararına kapatarak zaman ve sermaye kayıplarına neden olur. Bir kafeye gelen müşterilere kozmetik ürünü satmaya çalışması ne kadar faydalı olur ki? İşletme ve yatırım yapmadan önce kesinlikle bir danışmana danışmanız sizin faydanıza olur. 

Yorumlar