Zengin Olmanın Kolay Yollu






Zenginlik kavramı kişiden kişiye göre ve miktara bağlı olarak değişir. Kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar kazanan insanlar kendi yağında kavrulurlar. Bunlar genelde bir firma da çalışan yada kendi iş yerini açmış küçük esnaflar dır. Varlıklı demek işe giderinden fazla kazanarak yatırım. Yasayarak zenginleşmek isteyenlerdir. Zengin işe en az giderinin 3 katı kazanan insanlar oluyor ki o zaman rahat rahat yatırı. Yaparak zengin oluyorlar. 

Rakamsal olarak 80.000 TL civarında nakitti olan varlıklı, 200.000 TL üzeri olan işe zengin sayılır. Varlıklı olan insanlar genelde yüksek görevlerde bulunan insanlar, doktorlar, avukatlar, inşaat. Mühendisleri, savcılar, Orduda yada polis teşkilatında görevli olarak devlet memurlar ve özel sektörde görevli bulunan ürün müdürleri, yöneticiler, işletmeciler ve Müdürleridir. Aylık eline 3000 TL Geçen aileler de zengin olma fırsatları diğer insanlara göre çok fazladır. 

Asgari ücret alanlar zengin olamaz mı bazen bakıyoruz etrafımıza daha düşük aylık alan daha yüksek aylık alandan daha fazla yatırımlara yönelerek zengin oluyor. Bunun tek nedeni giderlerini gelirlerinin altında tutmaları yada gelirlerini giderlerinin üzerine çıkaracak fırsatları iyi değerlendirilirler. Gelir artırma yöntemleri her zaman vardır ve aynı zamanda giderlerini azaltacak bir yerler bulunur. 

Gerçekten zengin olarak istiyorsanız ilk iş giderleri azaltmak için aylık giderleri tek tek yazarak gereksiz harcamaları elemektir. Ondan sonra da gelir artırıcı yöntemlere devreye sokmalısındır. Savurganlık, gereksiz harcamaları, duygusal yatırımlardan uzak durun. Borcunuz varsa bile zengin olma durumunuz söz konusudur.

Yorumlar