Arsa Alarak Kat Karşılığı Vermek Karlı mı ?



Bazı insanlar ve meslek grupları hızla zengin olmak için büyük potansiyel barındırıyorlar. İşletme bilginiz, işletmenizde olmadan zengin olmak isteyenlere bir yol daha yazıyorum. Bölgeden bölgeye değişmekle birlikte Merkezi yerlerde yüksek rakamlara konut satın almak yerine gelişen bölgelerde arsa alıp kat karşılığı vermek yollu ile yatırımlarınızı koruduğunuz gibi zengin liginize de zenginlik katmanız söz konusudur. 

Yatırımda duygulara yer yok. Daha büyük ve daha pahalı evlerde yaşamak sizi zengin yapmaz zengin gösterir. Duygusal olarak aldığınız gayrimenkul sizlerden daha fazla para çıkısına neden olduğu gibi maliyetlerinizi artırmaktan başka bir işe yaramaz. Milyoner olana kadar küçük evlerde idare ederseniz sonunda karlı çıkan sizler olursunuz. Kat karşılığı verene kadar da arsanız değer kazanır. 

Antakya'da 200.000 TL ve üzeri ev almak yerine imarlı arsa alıp kat karşılığı vermek yollu ile arsanız dan daha fazla para kazanırsınız. Size verilen daireleri satsanız arsa parasını kurtarır üzerine 1 veya 2 daire bedavadan kalır üstelik. Önemli olan arsa alımında, daire satımında ve kat karşılığı vermede iyi pazarlık yapmaktır. Onun içinde konunun uzmanlarından yardım almanızı tavsiye ederim. Alınacak arsanın fiyatını, bölgede konut fiyatlarını, size verilecek dairelerin oranlarını doğru hesaplamanız gerekiyor. Bir de Ticari alanlı olursa o zaman bulunmaz bir fırsattır. Böyle  iki defa tekrar ederek 5, 6 yılda sizde milyoner olursunuz. 


Yorumlar