Fakirlik Nedeni Nelerdir


Fakir ve zenginlik herkese göre göreceli bir kavramdır. Manevi yönden, duygu ve bilgi yönünden yada başka konularda zengin olabilirsiniz. Ancak burada anlatmak istediğim varlık yönünden zenginliktir. Bir insanın maddi durumunu belirleyen en büyük etken alışkanlıklarıdır. Bu alışkanlıkların temeli de aile de atılır. Toplumlarda alt gelir, orta gelir ve üst gelir gurup diye ayrılır. Bu üç grubunda kendine göre alışkanlıkları ve hayata bakış acıları farklıdır. Kısaca bu gün fakir yada zengin olmanızın büyük nedeni ailemizdir. 

Babalar, çocuklarınıza bir şey almak yerine ona sahip olması için neler yapması ve parayı kullanma yöntemlerini öğreterek paranın hayatta önemini anlatın. Siz bu gün fakirseniz bunun sorumlusu babanız. Sonra kendiniz. çok az kısmı bunun farkına varır ve çalışılarak iyi bir eğitimle üst sınıfa çıkar. Fakirlikten gelen Mücadele ruhu ile eğitimin verdiği bilgiyi bir arada kullananlar fakirlik denen döngüden kurtulurlar. 

Çocuklarınızın illerde zengin olmalarını istiyorsanız Çocuklarınıza hiç bir şey almayınız onun yerine almak istediğine sahip olabilmesi için seçenekler sunun. Böylece hem kendi öz güveni oluşur aynı anda da bir şeye sahip olmak için nasıl mücadele yapılacağını öğrenir. Para kazanmak sadece ihtiyaçlarını gidermek için değil ileriye dönük yatırımlar yapmak için olduğunu öğretin.

Duygusal alış veriş, gereksiz harcamalar, birileri aldı diyerek bende istiyorum diyerek para harcamak yerine gelir getirecek işlere para harcayıp oradan gelen para ile istediğini alacağına sahip olması durumunda hem almak istediğine sahip olursun hemde düzenli gelire sahip olacağını öğretin kesinlikle almayın.  Daha çocuk iken bile her istediğini almak yerine sadece 1 tanesine almaya imkanımız var kalan paradan sonra alırız diyerek para biriktirme, kazanma ve harcama konularında alışkanlıklar etmelerine yardımcı olun. 

Çocukları terbiye etmenin ve güzel alışkanlıklar kazandırmanın en kolay yolu kendimizi eğitmekten ve örnek olmaktan geçer. Sözle söylenenler ve yapılan farklı olunca çocukta umursamaz siz yapın örnek olun onlarda yaparlar. Sizler evde gelir gider hesaplamaları, harcama düzensizlikleri ve tutarsızlık sergilerseniz onlardan iyi olmasını beklemeyin. Çocuklar istediğiniz gibi olmazlar yetiştirdiğiniz gibi olur. 





Yorumlar