Parasız İşyeri Açmak


Girişimcilerin yeni iş kurmak için iş fikri ve plandan sonra en büyük sorunları işletme kurmak için kaynak bulamamak yada paralarının yetersiz kalmasıdır. Paranın bitiği yerde girişimcilik ve işletmecilikte biter. İŞ fikri olup ama para bulamayanlar ve işletmecisini geliştirmek için finans arayanlara çözüm yollu olacak bir kaç fikrimi sizinle paylaşmak istiyorum. Mevcut işletmesi olanların daha fazla olanakları olduğunu da belirteyim. 

Gerçekten iş fikrinizi hayata geçirmek istiyorsanız iş fikrinizin iyi bir sunumunu hazırlayarak yatırımcılara ve yatırım meleklerine teklif etmeniz durumunda geçerli bilgilerle onları ikna ederseniz. Kurulacak firmaya ortak olma yolu ile sizi finanse ederler. Bu insanlar genelde işletmeci ve sayılı zenginlerden olduğu için o kadar kolay da değil ve her birinin yatırım yapmak için aradıkları kriterler bir birinden farklıdır. 

Akrabalardan borç para alarak işletme kurma en mantıklı fikir gibi görünüyor size güvenen varlıklı akraba yada arkadaşlarınız varsa onlara kar payı yada beli bir zamanda ödenmek üzere borç alma yollu ile finansal sorunlara çözüm bulunur. Banka kredileri de aynı sınıfa  girmesine rağmen har hangi ödememe durumunda bir ay sonra haciz işlemi başlatırlar. Bankadan yada akraba ve arkadaşlardan borç aldığınızda ödeme planınızı ona göre yapınız aksı durumda güveniniz gider yada haciz işlemleri ile karşı karsıya kalırsınız. 

Atıl malları satarak yada elinizdeki lüks aracı satıp işleri büyütüp zengin olana kadar normal bir araçla idare etmeniz borç yada kredi kullanmanızdan daha mantıklıdır. İlerde zengin olduğunuzda daha iyi araçları alırsınız. İş yeri için kullanılacak malzeme, ofis mobilyalarını evden yada 2. el satıcılarından temin etmenizi tavsiye ederim. 

Hiç paranız yok ve yukarıdakilerinin hiç biri size uymadı o zaman işletme kurmaktan vaz mı geçelim tabi ki hayır kendinize güveniyorsanız işletme kurma limitinde para kazanana kadar bir iş yerinde çalışarak kendi öz kaynaklarınızdan da nakit sorununa çözüm bulursunuz. Özelikle işletme kurmayı düşündüğünüz bir iş yerinde çalışırsanız hem güncel bilgilerle işletme bilginizi artırır hemde aynı bölgede faaliyet gösterecekseniz müşterilerinizi hazırlamış bölgede tanın biri olma yolunda ilk adımı atarsınız. 

Son olarak nakit varlığınızı çok iyi yönetin en az 6 ay ile bir yıl giderinizi karşılayacak nakdinizin olması başarınızı garantiler.  Her zaman işletme konusunda uzmandan yardım alın paranız yoksa en azından ücretsiz hizmetlerden yararlanın veya kişilere bir mail gönderin size az da olsa fikir verirler. Paranın bitiği an genelde işletmenin kara geçtiği anlardır. para bitişinden kaynaklanan sıkıntılar sonucu genelde işletme kapanır ve o kadar emek boşa harcanır. 


Yorumlar