Şirketler Neden İflas Eder ?


İşletme yönetiyormuş gibi görünmekle yönetilemez. İşletmeler genelde yönetim hataları, finansal sorunlar ve ekiple ilgili sorunlardan dolayı varlığına son verir. Her hükumette işletmeler kapanır. Burada suçu devlet yöneticilerine atmak en basit yapılacak iştir. En zoru işe yöneticilerin kendi hatalarını ve işletme bilgisi açıklarını tespit etmektir. İşletme bilginizle ve güzel bir ekiple her zaman karlı ve büyüyen bir işletme olur. İşletmecilik karın doyurmak için değil bir amacı gerçekleştirmek, yatırım yapmak ve büyümek için işletme kurulur. 

Öncelikle yöneticilerin  iyi bir işletme kurmak için kendisinde olan niteliklerin yanında bilmesi gerekenler olarak finansal yönetim, işletme yönetimi muhasebe , pazarlama, satış konularında bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Bunların yanında yönetici nitelikleri ile gelir artırıcı faaliyet, insan ilişkileri, kanun ve iş ve işletme bilgisini artırmak ve gelişmeleri takip etmelidir. Ancak Esnaflar sektörsel yayınları takip etme bilincinde  olmadıkları gibi yayınları takip etmezler ve danışmanlıklar-dan yararlanmazlar. Piyasada var olan işletme yönetimi kitapları büyük işletmeler için yazıldığından faydalanamıyorlar.  

Kendi işini kurmak isteyenler işletme planı hazırladıktan sonra firma kurma çalışmalarına başlamaları baştan sağlam işletme temelleri atmalarına neden olur. İşlemesi aktif olanlar işe yeniden yapılanarak işletmelerini karlı hale getirmeleri mümkündür. Para biterse girişimcilik ve işletmecilikte bitter onun için her işletmecinin kutsal görevlerinden biride giderden çok geliri olan işletme kurmak be sağlıklı şekilde büyümektir. 

Bizlerde yapılan en büyük hatalardan biri duyuma göre araştırmadan ve tam olarak analiz etmeden kör girişimcilik ile bir heves uğruna yada birilerine inat olsun, yada birileri adam oldu desinler diye işletme açan insanlar var. Ne yazık kı en fazla 1 yıl içinde maddi varlıklarını yitirdikleri gibi kendine olan güvenleri de zedelenerek psikolojik sorunlar yaşıyorlar. Ondan sonra da işletmecilik konusunda her önüne gelene kötüleyerek yada işletme kurmanın zorluklarından söz ederler. 

Öyle ki bir çok işletmecinin gelir gider takibini yapmak amacı ile yazmadığı işletme gelir kaynaklarını da bilmiyorlar. Bilmedikleri bir işten para kazanmaları ve tam anlamı ile randımandan söz edilemez. Neydi o işletmelerin gelir kaynakları; 1. İşletme faaliyetlerinden  gelen gelirler 2. İşletme dışı gelir kaynakları, 3. Finansal yönetim 4. de Gayrimenkul yatırımlarından gelen gelir kaynakları siz hangilerinden aktif olarak geliriniz var?? Başka birilerini suçlamak sizleri ve işletmenizi kurtarmaz. Her önünüze gelene fikrinizi sorarsanız amacınıza asla ulaşamazsınız her konuda bilginiz tam olamadığı gibi de her işi sizler yapamasınız onun için işin uzmanlarından yardım almayı ihmal etmemelisiniz. 


Yorumlar