Kendi İşini Kurmak İsteyenler !!




Bir insan için hayata iki önemli dönüm noktası vardır. Bunlar eş ve iş olarak karsımıza çıkıyor. Hayata mutlu olmanız eşinizle ne kadar çok iyi anlaşmanız, İşinizi ne kadar çok severek yapmanıza bağlıdır. İkisinde mantık mı yoksa duygusal olarak mı bakıyorsunuz. Evlilik hayatında duygusal olmak iyidir. Ama iş hayatında mantıklı olmak daha iyidir. Zira sizin sürekli olumlu düşünmeniz zararınıza neden olur. Olumlu ve iyimser olmak ahmak olmak demek değildir. Onun için iş hayatında mantıklı ve karlı işlere evet demeniz şart çünkü para biterse işletmecilikte girişimcilikte biter. hata evliliğinizde biter ve yuvanız dağılır. Böylece hem maddi hemde manevi kayıplara uğrarsınız. 

Kendi iş yerine kurmak isteyenlere, iş yeri açmak isteyenler için İnternet'e bir çok kaynak bulunduğu gibi işletme kitapları ve girişimcilik, işletmecilik eğitimleri veriliyor. Bunun yanında üniversitelerin ilgili bölümleri mevcuttur. Bazı eğitimler girişimcilik sadece duygusal üzerine kurgulanmış sizleri gaza getirecek kulağa hoş gelen psikolojik sözlerle işletme kurmaya yöneltiyorlar. Ancak işletme bilgisi derya deniz kadar çok ve detaylı olduğu için kişisel ve psikolojik bilginin yanında mesleki ve işletme bilgisi olmadan da olmaz. 

Kendi iş yerini kurmak isteyenler, yaptığı işi severek yapmalı ve işinin basında durmasını sürekli mesleki ve yönetim olarak kendini geliştirmesinin yanında finansal yönetim, organize etme, işin teknik yönleri kadar mesleki yönlerini de geliştirmesi gerekiyor. İş yapıp güzel paralar kazanmak için kendi işini kurmalarını tavsiye ediyorum. Kisinin en iyi yapacağı ve en güzel paralar kazancı iş bildiği en iyi iştir. Duyumlarla ve sadece duygusal olarak davranmaması gerekiyor. 

Kendi işini kurmak isteyenler doğru şirket türünü seçmesi, Kurulu bir iş yerini almak yada yeniden iş yeri kurmanın yanında bağımsız işletme kurmak yada sistemin bir parçası mı olacağına karar vermek için akıl hocası işletme yönetim danışmanlarından faydalanmasını öneriyorum böylelikle yanlış, zarar edecek işlerden uzak durular. Yanlış yönlendirmelere inanarak yatırım yapmayın unutmayın fırsatlar her zaman vardır. Tabi paranız olduğu sürece paranız yoksa fırsatlar olsa da değerlendiremezler. Akıllı işletmeciler kendi fırsatlarını kendileri yaratır. 

Yapacağınız iş ne olursa olsun işinizi ve işletme yönetimini bilmek zorundasınız ne kadar yüksek karlı işe girseniz de işe hakim olmayınca iflas yada işletmeyi kapatmak zorunda kalırsınız. Unutmayın işletme para kazanmaz, işletmeciler para kazandırır ve iyi yöneticisi olan işletmeler her zaman karlı işletmeler olur. Büyük tutkulular yeteneğini kendi yaratır. Kararlı olanlar için başarı kaçınılmazdır.İşinize ve eşinize tutku ile sarılmalısınız ve çok iyi planlama yaparak faaliyete geçmelisiniz. 


Yorumlar