Dinimizde Zengin olmanın Yeri Nedir?



Kimileri fakirlik nedeni olarak kaderi suçlu gösteriyorlar sanki İslam dinimiz zengin olmaya karşı fakirliğe ihtiyacı var gibi. Oysa zengin olmamız İslam dinimizden uzak olmamız olarak gösterile bilir. Çünkü dinimizde israflı olmayı ret derken iktisatlı olmayı övmüş savurganlığı yasaklamıştır. Aynı zamanda rızkın 10 da 9 ticarette diyerek helal kazancı ve esnaflığı övmüş dürüst esnafın şehitlerle bir tutulacağını vurgu yaparak girişimcik ve işletmeciliği övmüştür.


Nitekim bu zamanda varlıklı olmak dini yaşantımızı kolaylatırırken aynı zamanda ihtiyacı olanlara yardım etmek, zekat ve fitre vermeyi yolu ile diğer insanlarında geçimini sağlamasına vesile olmak gururlanmadığımız sürece sevaptır. Yine de insanlar fakir olma nedeni olarak dinimizi gösteriyorlar. Olmadığında Allah vermedi olduğunda da ben yaptım diyerek resmen inkar ediyorlar.


Sonuç olarak konuyu toparlayacak olursak fakirlikten kurtulmak için yapılması gerekenler
Bir amaç belirlemek ve bunu gerçekten istemek söz olsun diye değil. Sonuç alana kadar kararlı ve azimli olmak, Mücadele ruhunuz yoksa hiç girişmeyin derim. Amacınıza ulaşana kadar fakir gibi yaşayın.Gelir, gider hesaplanarak gereksiz harcamaları eleyerek gelirinizi artırma yöntemlerine bakın aynı zamanda giderlerinizi en az seviyede tutun.


 Birikimlerinizi doğru yerde değerlendirin. Kisinin olanaklarını göre değismekle birlikte sizlere para kazandıracak işlere yatırım yapın. Özelikle sizin borçunuzu başka birilerine ödetmeye bakarak akılı borçlanmaya bakın. Borçu siz ödeyecekseniz yanaşmayın derim. Yatırım bilginizi artırın ve sürekli verilerle hareket edin. Birilerinden duyumla yada duygusal anlamda sizlere hitap eden, yada çok fazla kar sözlerinde bulunan yatırımlardan uzak durun tuzak olması söz konusudur.

Yatırım yaparken paranın zaman, özelik, vergi, değer kayıpı, ve diğer yatırım seçenekleri gider gelir hesapı yaparak kabul edilebilir risk ve kar oranında doğru orantıyı bulmak için hesaplamalar yapılmalı ve en mantıklı olan işleme konulmalıdır.


Unutmayın mal varlığınızın % 80 doğru yatırım ve yönetimden oluşur.

Yorumlar