Franchise Almak ?

                        



Yeni işletme modeli olarak her gecen gün daha fazla etrafımızda gördüğümüz franchise alarak işletme kuran girişimci sayısı artmaktadır. Öncelikle bayilik ve temsililik yanı şeyler değildir. Bayilik ürün satışı için Franhising işe hizmet satışları için işletme sistemidir. Son zamanlarda bayilik veren firmalarda franchisse modeli ile temsilicikik vererek yeni bölgelerde pazar buluyorlar. Alana da verende faydalı bir işletme sistemi oldugundan bankalarda kredi verme konusunda daha olumlu bakıyorlar. Temsilcilik veren firmalarda alana her türlü ödeme ve işletme konularında yardımcı oluyorlar. 

Yeni işletme kuracak olan girimciler ve işletmesinden beklediği karları elde edemeyen esnaflarda franhisse sisteminin bir üyesi olarak karlı işletmeler oluyor. Esnaflıktan iş adamlığına giden en kısa ve garantili yol firanchise alarak bir sistemin uyesi olmaktır. Temsilcilik alarak kurulan işletmelerin % 95 karlı olurken bazı değişik nedenlerden dolayı da sadece % 5 zarar ediyorken bağımsız işletme kuranların % 80'ni 6 yıl içinde iflas ediyorlar yada işletmelerini kapatmak, devir etmek zorunda kalıyor. 

Ülkemizde hangi sektöre girmek isterseniz isteyin onlarca firma sizlere temsilcilik vermek için hazırlar. Temsilcilik alarak sadece işletmesi ile ilgilenerek çok ciddi paralar kazanmaları mümkündür. Temsilcilik veren firma işletme kurulumundan, dekor, ürün ve hizmetleri geliştirme reklam, promosyon ve pazarlama işlemlerini kendileri üstleniyor. Üstelik başka bir bölgede reklamdan başka bir bölgedeki temsilcide yararlanıyor. Müşteri aynı standartta hizmeti bulacağına ve har hangi bir sorunda muhatap olacağı birini bulacağından dolayı daha çok güveniyor ve daha fazla para ödemeye hazırlar. 

Franchisse alırken firmaları iyi araştırmak lazım. Çünkü artan talebi gören bazı uyanık girişimciler denenmemiş sadece kendilerine bir işletme açarak temsilcilik vermeyi düşünüyorlar bu durumda girişimci beklentilerini bulamaya bilir. Bazı firmaların temsilcilik alanlardan şartları çok ağırken bazıları da son derece uygundur. Bazı firmalar temsilcilik bedelinin % 25 ni nakit geri kalanı 5 yıl vadeye yayarken bazıları da ödemenin üzerine teminat dahi talep ediyorlar.

Onu için de bir franchisse konularında hakim bir işletme yönetim danışmanından faydalanmanız sizin karınıza neden olur. Ayrıca sözlemeleri detaylı olarak okunmalı ve avukatınız aracılığı ile imza altına almanız sizin hukuki yönden rahat olmanızı sağlar. Önümüzdeki 5 yılda kar eden işletmelerin çogu temsilcilik alan ve veren firmalar olup diğer esnaflar yok olmak zorunda. ada sadece geçimlerini sağlayacak kadar para kazanırlar. İşletme kurmaktaki amaç geçinmek için para kazanmak değil amaçlarını gerektirmemekle ve yatırım yapacak kadar çok para kazanmak olmalıdır.

Yorumlar