GES Projelerine Devletin Destek ve Teşvikleri





GES Güneş enerjisinden elektrik üreterek kendi kullanımından fazlasını satarak gelir getirmek için yatırım yapmak isteyenlere devlet destek ve teşvikler sunuyor. Özelikle tarımsal alanda kullanım amacı ile Tarımsal yatırımlara %50 hibe desteği açıldı, kkydp 9.etap yayınladı son başvuru 24.12.2014. Tarımsal ve Hayvansal ürünlerin işlenmesi, Paketlenmesi,Güneş enerji sistemleri, soğuk Hava Depoları ve seralarda 1.000.000 TLe kadar yatırımların yarısı hibe, Başvurular için zaman kısalıyor acele etmek gerek,

Güneş enerjisinden elektrik üreterek kullanım alanları çok geniş olup Otel, motel, tatil köyleri, şantiyeler, tarımsal sulama, sera, aydınlatma, villa, hayvancılık ve elektrik hatlarına uzak bölgelerde kapalı sistemle sadece kendilerinin kullanımı için elektrik üretimi yapılır. yakıt istasyonları ve villalarda ve inşaat projelerine katma değer yaratmak farklılaşmak isteyen firmalar için uygundur. 

Verimsiz çorak tarım arazilerini değerlendirmek isteyenlere tarımdan beklenen verimi alamayanlar için uygun yerler olabilir. Nitekim normal yatırımlarda kendini 6 yılda amorti ederken tarımda buğday bazlı hesaplamalarda 77 kat daha fazla para kazandırıyor. Elektrik üretimi yaparak satmak isteyenler için güneş panellerinin kurulumu yapılacak yer yüksek gerilim hatlarına yakın olmalıdır. 

Ges lisanslarında çıkan kanuna göre 1mw kadar elektrik için lisans gerekmiyor ve alımı devlet garantisindedir daha büyük işletme kurarak gesden para kazanmak isteyenler lisans almak zorundadır. Elindeki lisansı satmak veya lisans almak isteyenler ve ayrıca gesle ilgili her türlü sorularınızı abitgulistan@gmail.com adresine e posta atmaları durumunda yardımcı oluruz aynı zamanda çorak ve verimsiz yüksek gerilim hatlarına yakın araziler arıyoruz. Yatırım yapmak isteyenlere yer tahsisi ederek kurulumu yapıyoruz. 






Yorumlar