Kişisel Gelişimin İş Hayatında Başarılı Olmada Etkileri




Günümüz dünyasında başarılı olmak için teknik ve bilgi yönünden yeterli olmak yetmez aynı zamanda kişisel olarak kendinizi geliştirmeli ve geliştirmeye devam etmelisiniz. İster aile içi mutluluk, eşler arasındaki  ilişki, iş dünyasında kariyer yapmak, başarılı iş kadını yada iş adamı olmak, çok ürün satarak  iyi Satıcı olarak iyi para kazanmak için yada başarılı öğrenci olmak için kişisel gelişim şarttır. Çünkü kendini geliştirmeyen insan kendini yönetemez ve amcalarına ulaşamaz. 

Çok iyi niyetli olabilişiniz, çok büyük projelere imza atacak yetenek ve bilgi birikimiz olabilir ancak bunları karşıdaki insanlara doğru aktarmak gerekiyor onun içinde özelikle iletişim konusunda yanlış anlamaların önüne geçmek kendinizi doğru ifade etmek için kişisel gelişim konusunda iletişim, konuşma, sunum ve beden dilli eğitimleri başarınıza başarı katarken aynı zamanda mutlu ve başarılı bir hayatınız olur. 

Böylece kendine güvenen kendi kararlarını kendisi veren bireyler olarak hayata daha başarılı olmanız söz konusu olur. Bunlar sizin için önemsiz olabilir ancak sunu düşünün hayatınızda yanlış  anlaşılmadan dolayı kaç defa üzüldünüz, yada yeterli iletişim sağlayamadığımızdan  dolayı maddi kayıp yanında manevi olarak kendimizi kötü his etiğimiz anları. Baya bir çok olmuştur benimde oldu  

Kısaca bu günün rekabetin yoğun olduğu iş hayatında başarılı olmak isteyenlere kişisel gelişimin girişimciler ve işletmeciler için azımsanmayacak kadar etkisi vardır.  Küçük farklar büyük başarıları destekler. Ne iş yaptığınızın yada yaşınızın cinsiyetimizin hiç bir önemi yok hayatınızı daha anlamlı yaşamak için kişisel ve toplumsal olarak gelişme gösterirsek daha mutlu ve başarılı oluruz. 


Yorumlar