Dış Ticaret Nasıl Yapılır ?




Dış Ticaret yani  ihracat  yapmanın faydaları saymakla bitmez. Bir firmanın ürünleri ve hizmetlerini sadece beli bir bölgede satma devri kapandı. Uluslar arası marka olmak ve her yerde ürün satmak için dış ticaret olmazsa olmazlar içine girdi. Böylelikle bir ülkede üretip en uzak ülkede ürün satmanız söz konusu olur. Global düşünüp yerel hareket ederek hayal edemediğiniz müşterilere ürün satar ve sınırsız bir seklide zengin olursunuz. Bir firma uluslar arasında ürün ve hizmet satarsa yıllık geliri bir çok Ülkenin gelir düzeyinden daha yüksek olur. Zira bu devirde büyüklük çalışsan sayısı ile değil yıllık ciro ve karına göre hesaplanıyor.

Diş ticaret yaparak dış ülkelerde ürün satmak isteyenlerin önünde en büyük sorun ürünü kime nasıl satacağım, tahsilat nasıl yapılır. Uluslar arası pazarlama nasıl yapılır? Dış Ülkelerde ofis açmak gerekli mi, ve Gümrük ve vergilerle ilgilidir. Bir insanın hem patron hemde yönetici, işletmeci, pazarlamacı ve yanı zamanda dış ticaretten sorumlu olması beklenemez. Onun için işletmeler dış ticaret departmanları kurmalı ve konusunda dış ticaret danışmanlarından faydalanmalıdır.

Diş ticaret konusunda danışmanlar size beklenmedik miktarlarda para kazanmanıza olanak vererek işletmelerinizi hızla büyütmek, yeni yatırımlar yapmanıza olanak verirken dış ticaret yapıldığından dolayı bir ülkede ki riskten en az seviyede etkilenirsiniz. Bu gün dış ticaret yapan firmaların cirosunun % 80 başka ülkelerden gelmektedir. Bizim iş adamlarının en büyük korkusu gönderilen ürünlerin parasının tahsil edilememesi ancak bu sorun artık bankaların kurumsal hizmetler bölümünden destek alınarak alacağınız garanti altına alınıyor.

Dış Ülkelerde bir çok ürünü alıcı firmalar bulmanız çok kolay sizin ürünün kesinlikle talep eden bir ülke ve müşteriler bulmanız çok kolay. Duyanın değişik yerine ürünleriniz satıldığından dolayı yerel firmalar sizinle rekabet edemezken bir çok firma da size kafa tutması söz konusu olamaz. Artık marka olmak dünyanın her yerinde buluna bilirlikle doğru orantılıdır. Sizlerinde Dış ülkelerde ürün satarak dış ticaret yapmakla ilgili sorunlarınız varsa bizlere ulaşmanız durumunda ellimizden geldiğince yardımcı oluruz.


Dış ülkelerde ofis açmanın yanında distribütörlük vermek, yada ithalatçı firma bularak ülke içine yapılacak faaliyetleri onlara devir etmeniz karınızı düşürür  ancak alacağınızı garanti altına alırken ofis açarak bire bir kendiniz o ülkede operasyon yapmak isteseniz de o ülkeye yönetiçi atayarak bütün işlemleri kendiniz kontrol edersiniz.  


Yorumlar