Kişisel Gelişim ve Değişim Nasıl Olur?






Bir çok insan şu anda yaşadığı hayattan memnun değil ve daha iyi yaşamak için ne yaparım diye düşünerek kişisel gelişim kitapları okumak ve seminerlere katılarak hayatında radikal kararlar almak istemektedir. Kimileri daha zengin olmak, kimileri daha başarılı olmak ve daha mutlu olmak istekleri vb gibi, Ancak bu eğitim ve İnternet araştırmaları koçluk seansları, okunan makaleden yetinmek ve bir kaç işletme yada ekonomi makalesi okumakla bu işler olmaz bunun için gerçekten değişim istemeleri ve uzmanlarından yardım almalıdır. 

Sadece sözle istemek yeterli değildir. İstenen amaca ulaşmak için gereken faaliyetlerin ve kararların uygulanması için disiplinli ve sabırlı olarak sonuç alana kadar kararlılıkla mücadele etmelidir. Bir kaç ufak düşünce değişikliği ile hayatınız değişmez sadece o konuda fikirleriniz olur. Seminer ve makalelerin amacı eğitim değil bilgi vermektir. Yoksa herkes bir kitap okumakla uzman olsaydı o zaman farkınız olamaz. Farklı olmak, farklı düşünmek ve farkına vararak hayata farkındalık yapmak sizleri diğer insanlardan farklı yapar. 

Bazı insanlar bir kaç cümleden etkilenerek kendini geliştirirken bazıları uzun dönem eğitim seminer ve eğitimler alsa da hayata gerekli değişikliği yapmak için cesaret gösteremez. Kendi bildiklerini o kadar bağımlıdır ki değişim ve başarı onlar için korkutucu geliyor. O başarısız ve mutsuz hayatlarından kurtulmak için bir adım bile atmak istemiyorlar. Taki baslarını istemedikleri kötü bir durum ile karsı karsıya kalana kadar.

Ancak bazen baslarına gelen kötü olaylar onları değişime zorluyor. Özelikle ekonomik anlamda bir işletme yönetim danışmanına danışmak için iflas etme noktasına gelmeleri, yatırım danışmanına danışmak içinde yatırımlarından zarar etmeleri durumununda olduktan sonra akılla gelir. Bende iş işten geçmiş oluyor. Danışmanlar size sihirli bir değnek vermezler ve bir kaç günde hayatınızın değişmesini sağlayamazlar. En akılı insanlar bir sorun olmadan sorunun ortaya çıkmasını dengeleyiciyi tedbirler alan insanlardır.

Kişisel gelişim ve danışmanlar var olan sorunlarınızı en hızlı ve çabuk şekilde atlatmanızı sağlarken ileriye dönük planlar yaptıran insanlardır. Bir yatırım danışmanı size en uygun şekilde kriterlerinize göre yatırım yaparak en iyi kar almanızı sağlayarak zenginliğinize zenginlik katarken olası zararlardan sizi korur. Kişisel gelişim uzmanları ve yaşam koçları da hayatınızda farkındalık yaratarak sorunlarınızı çözmenize ve sizleri hedefinize ulaşmanız için plan yaparak hayatınızı anlamlı ve doğru yaşamanızı katkı sağlar.


Yorumlar