Zengin Olmanın Önündeki Engeller.




Bir çok insan hayatı dilediği gibi yaşamak ve ailesinin nafakasını sağlamak için zengin olmak ister. Zengin olmanın bir çok yollu vardır. Ancak simdi konumuz zengin olmanın önündeki engellere değinmek istiyorum Çünkü ne İnternet ortamında ne de bu zaman kadar okuduğum eserlerde bu konuya hiç değinilmemiş dersem doğru olur. Burada kişiye özel bir analiz yaparak yazmam söz konusu olamaz ancak kesinlikle size ait bir şeyler bulursunuz.

İster yatırım yaparak isterse işletmecilik yaparak zengin olmak isteyin en büyük engellerin basında eğitim geliyor. İyi bir eğitim özelikle işletme yönetimi, Gayrimenkul Yatırımı ve finansal bilginin olması zengin olmanıza katkı sağlıyor. Eğitimden sonra psikolojik durum ve kişisel olarak kendinize ne kadar kontrol ederek duygularınıza yön vermeniz ve kontrol altında tutmanızdır. Çünkü iş hayatı çok dalgalı olduğundan buna dayanacak ve sarsılmayacak psikolojik dayanıklık olması gerekiyor.

Kendine güvenemeyen insanın eline hangi fırsatlar geçerse geçsin elindeki olanaklar ne kadar çok olursa olsun değerlendiremez. Korkularına yenik düşer ve başarısız olmayı göze alamaz. Oysa her hatanın telafisi mümkün olup öğrenme niyeti ile bakıla bilir. İşte burada mücadele ruhu ve başarılı olma azmi ve amaçlarına ne kadar tutkulu olmasına bağlıdır.

Diğeri ve en önemli sorumlulukların fazla olması ve gelirlerin az olmasından kaynaklanıyor. Diyelim ki işletme kurdunuz azar azar kazanmaya başladınız bur arada sizden para bekleyen insanların fazla olması işletmenin büyümesinin önündeki en büyük engellerdir. Siz kazanarak daha kasaya girmeden borçlara gitmesi yada aile gencimi için para ayırmanız işletmenizin kısır döngüye girmesine ve beli bir zaman sonra ödememeleri yapamamaya başlanır. İşletmeci beli bir zaman sonra bu durumdan sıkılır ve işi bırakır. Onun içindir ki yıllarca işletmecilik yaptığı halde kazancı bir tek SGK borçları, vergi borçları ve ailesinin geçimini sağlamak olur.

Zengin olma planı yapılırken kısa zamanda çok büyük paralar kazanılacağını düşünürler oysa hesapla carsı bir olmadığı gibi bu da bir olamayacak beklenmedik durumlar ve giderler olacaktır. Bunun yanında doğru verilerle hareket emek gerekiyor. Bir insanın zenginlik artısı plana bağlı olarak giderlerin en fazla % 50 kadar olur. Aynı durum işletmeler içinde geçerlidir. Bunun yanında zaman zaman dış finansal kaynaklar kullanarak büyüme yapılır. Ancak ödemeler net karın % 30 geçmemelidir. Aksi durumda risk seviyesi çok yükselir. Bu da istenmeyen bir durumdur.

Zengin olmak isteyenlerin işletmelerinden en yüksek karı almalı ve giderleri en az seviyede tutarak yatırımlar yapmalı. Bir gün yatırımlardan gelen para geçimini sağlayarak işletmesinden gelen paraya dokunmuyorsa o zaman zengin olmanın önündeki psikolojik duvar asılmış olup daha hızlı bir şekilde zenginleşmeye  başlanır. Bu rakam yeni işletme kuracaklar için 70.000 TL ile 300.000 TL arasında rakamdan söz ediyorum.




Yorumlar