Para Kazanma ve Harcama Bir Sanattır.




İnsanlar zengin olmak isterler ama nasıl zengin olacaklarını ve para nasıl kazanılır diye pek fazla düşünmezler.  Para kazanmak kadar para harcamakta önemli bir durum olup kazanmak için harcadığı zamanın 10 da 1 kadar harcarken dikkatli olmazlar. Genelde her insan kazancın yetersiz ve ay sonunun gelmediğini söyler. Oysa biraz ekonomi ve finans yönetimi konusunda bilgi sahibi olsalar sorun olmaz. Para kazanmak ve kullanmak kadar parayı da yönetmek önemlidir. aksi durumda asla zengin olamazlar.  

Zengin olmak paraya bakış acılarını ve para ilgili düşüncelerini değişmesi gerekiyor. Bu gün zengin olup fakir gibi yaşayan insanlar olduğu gibi fakir olup ta zengin gibi yaşayan insanlarda var. Bir insanın eline para geçtiğinde paraya sahip olma kültürü yoksa hızla harcayarak yok olmasına neden olur. Ondan sonra para gelmeden önceki hayata devam eder yada daha kötü durumda olur. Bir anda zengin olup sonradan fakirleşen yada ellerine gecen parayı değerlendiremeyenler bu insanlardır. 

Diyelim ki Devlet her aileye aylık 5000 TL maaş bağlasın insanlar kısa zamanda yine fakir olurlar. Çünkü çoğu yatırım yapmak yerine hızlı tüketim ürünleri, tekstil, otomobil ve gıda, eğlenceye ayrılan para artar ve ay sonuna yine para kalmaz. Çok az insan parasını korumak ve paraya para katmak için yatırım yapar.  İste fakirlerin fakir kalmasının zenginlerin zengin olmaya devam etmesinin altında yatan neden budur.  Para harcamadan önce almayı düşündüğünüz her neyse en az 1 gün düşünün gerekten ona ihtiyacınız var mı yoksa boşuna masraf mı oluyor ondan sonra karar verin

Zengin olmak için en belirgin kurallardan biri yatırımlardan gelen para ile giderlerinizi karşılayacak kadar  nakdiniz oluyorsa zenginsiniz ve zengin olmaya devam edersiniz. Bu nedenle eline para gecen yada birikim yapanlar kendilerine aktif gelir getirecek yatırımlara öncelik vererek ihtiyaçlarını yatırımlardan gelen para ile karşılayacak seviyeye gelene kadar hayat şartlarını en az giderle karşılamalı ve en fazla gelir getirmenin yollarına bakmalıdır. Aynı zamanda parayı korumalıdır.  

Onun için yatırım bilgisi, işletme  ve parayı yönetme finansal bilgilere önem vermeli ekonomi ve finansal haberleri takip etmelidir. Sadece zengin olmak istiyorum diyerek istediği gibi para harcayan insan kendine bile yalan söylüyordur. Çünkü istemek kadar yapmak da önemlidir. Zengin olmak isteyenler para biriktirme ve yatırım yapmaya başlamalı bunun için zaman zaman uzmanlardan yardım almalıdır. 


Yorumlar