Hangi İşlerde Para Var



İşletme kurma düşüncesi olan bir insanın en temel düşüncesi para kazanmaktır bunun içinde riski en düşük olan yatırım araçlarını yada işler de işletme açmayı düşünmesi gayet normal. Bazı işler vardır ki her zaman kazandırırken yine de zaman zaman aynı işi yapan işletmelerin iflas etiklerine şahit oluyoruz. Bu kadar karlı ve iş yapan işletme ve sektörde faaliyette bulunanlar nasıl iflas ediyorlar? Tek cevap işletme kurulum ve  yönetim hatalarından kaynaklanıyor. 

Ülkemizde kurulan işletmelerin % 25 civarı ilk iki yıl geri kalanı da 6 yılda kapanarak sadece % 10 gibisi ayakta kalıyor. İşletme kurmaktan daha önemli olan onu yönetecek ve devam ettirecek kaynaklara ve bilgiye sahip olmaktır. Duygusal kararlarla ve iş planı hazırlamadan gerekli finanslı temin etmeden, pazarı tanımdan ve araştırmadan girilen işletmeler kesinlikle batar. ülkemizde karlı görünen bir iş dalında kısa zamanda bunu görenlerin de aynı işe yatırım yaparak kaliteyi düşürmesinin yanında karlılığı da azaltarak kendi kendilerini ve çevresindeki esnafı da zor durumda bırakıyor. Karlı olan işletmeler aynı işi yapanlar değil maliyetleri azaltan farklılık yaratanlardır. 

Ülkemizde her zaman en fazla bireysel olarak kazanç sağlayan işler.  Avukatlık, yeminli mali müşavir, Finansal danışmanlar ve fon yöneticileri, Borsacılar, Estetik, kozmetik, gıda, inşaat ve emlak danışmanlığı, elektrik elektronik, danışmanlık  otomotiv işleri geliyor. İyi bir yönetim ve güzel ekiple yeterli miktarda nakit parayla işletme kurulduğu zaman çok kısa zamanda güzel paralar kazanmanız söz konusudur. Ekibi iyi olanlar ve fark yaratanlar her zaman kazanacaktır ve kazanmaya devam edecektir. 


Yorumlar