İşletme Açmak İçin Hangi Belgeler Gerekiyor





İşletme kurmak isteyenlerin en çok takıldıkları noktalar finansal sorun ve iş yeri açmak için gerekli belgelerdir. Bir iş yeri kurmak amacı ile bazı meslekler icra etmesi için belgeler talep ediliyor. Sağlık, hukuk, güzellik merkezleri, güvenlik ve gıda işleri için gerekli diplomaya sahip olunmalı. Bunun yanında kendi yeteneklerini yâda ticaret yapmak, nakliyat işi için farklı belgeler talep edildiği için bütün işler için istenen belgeleri buraya yazmam gibi bir durum yok. 

Anayasaya göre isteyen gerekli eğitimi ve izinleri aldıktan sonra dilediği işi yapmasında bir sakınca yok. Yapılacak iş kanun olarak bir belge gerektiriyorsa o zaman eğitimi alır iş yerine açar yada eğitimini almış birini iş yerinde çalıştırmak suretiyle işletme açmasının önünde hiçbir engel kalmaz. Bazı işler için özel izin alma durumuda söz konusu olur bakanlıklardan. 

Bir işletme kurulduktan sonra esnaf odasına yada ticaret odasına kayıt olmak zorunda olup bazı meslek odalarına kayıt olmak zorunda değildir. Zira Ülkemizdeki odalar aidat toplamak ve yemek toplantıları düzenlemek haricinde pek bir faaliyetleri yoktur. Açmayı düşündüğünüz işle ilgili gerekli belgeler ve izinler konusunda ayrıntılı bilgi almak isterseniz yorum yapmanız yeterlidir. 

Ayrıca bazı insanlar ustalık belgesi almak için yıllarını verirken bazılarda 3 aylık eğitimle usta olup iş yeri açma belgesine sahip oluyorlar. Bu durum tam olarak haksızlıktır. Ticaret odasından, Esnaf odasının arasında evrak yönünden farklar var.


Yorumlar

Yorum Gönder