Yabancılar Türkiye'de Nasıl İşletme Açabilir





Ülkemizdeki büyüme ve ekonomik gelişmeler son yıllarda birçok sektörde yabancı yatırımcının gözdesi haline getirdi. Ülkemizde gerek işletme açmak gerekse yatırım yapmak isteyen yabancılar için kanunlar ve ticaretle ilgili yeni kararlar alınıyor. Bu şekilde büyüme devam ederse ülkemizde bir çok yabancı kökenli firmalar temsilcilik, yada kendi ofislerini açma, ortaklık yapma yolu ile giriş yapıyor. 

İstikrarlı bir büyüme gören yabancılarda Ülkeler arası anlaşmaya bağlı olarak ülkemizde direk işletme açma haklarına sahipken bazıları da Türk vatandaşıyla yada Türk firmaları ile ortak olarak işletme açıyorlar. Gayrimenkul yatırımına kısıtlama getirilen ülkelerin vatandaşları da firma kurarak firma adına gayrimenkul yatırımları yapıyorlar. Sizlere daha fazla bilgi vermem için ülkeniz ve yapmak istediğiniz işle ilgili bilgi vermeniz durumunda daha detaylı bilgi verip gerekli işlemleri sizin adınıza yapılır. 

Devir edilecek işletme adi şirketse devir eden kapanış verir, alanda açılış yapar. Firma işe açılış yada kapanış yapmasına gerek yok sadece hisse satış işlemi yapılır. Firma işlemlerinin vergi ve ortaklık boyutu ile değer tespiti konusunda uzman firma alım satın işlemlerini yapan uzman kişiler arasında avukat huzurunda olmalıdır. Firmayı alan da satanda çok değişik nedenlerle alım yada satım yapar onun içinde fiyat değişkendir.

Yorumlar