En Kolay Meslek Yaşam Koçu Olmak




Üniversite okuyup kendi işini yapamayanlar, İşinden sıkılanlar ya da yeteri kadar kazanamayanlar, işten arta kalan zamanlarında ek iş yapmak isteyenler, yarım gün işte çalışanlar, işi olmayanlar; sizlerde konuşmanız düzgün, yapıcı ve olumlu bir düşünce yapısına sahipseniz ve insanlarla pozitif ilişkiler kurabiliyorsanız sizlerde yaşam koçu olarak para kazanabilirsiniz. 



Yaşam Koçu olmak için eğitim seviyeniz ve okuduğunuz okul yada bölümün hiç bir önemi yok, tek gerekli olan yaşam birikimleriniz sonucunda amacınızı belirlemek ve insanlara birikimlerinizi pozitif katkı olarak sunmak adına yaşam koçu olmak için karar almış olmanızdır. Yaşam Koçluğu, bireylerin kendi potansiyellerini fark etmeleri, hedefleri doğrultursunda yol alırken bireylere destek olmak adına yapılan bir meslektir.

Yaşam koçu olmak için yaşam koçluk eğitim sertifika almanız yeterlidir. Ondan sonra kendi iş yerinizi açarak para kazanmaya başlarsınız. Üstelik online koçluk vererek İnternet üzerinden oturduğunuz yerden uzaktan koçluk eğitimi vererek para kazanmanın hazını yaşarsınız. Koç olmak için eğitim almaya başladığınız anda hayatınızda da olumlu yönde değişimler başlar ve kendi sorunlarınızı da çözerek hayatınızı daha anlamlı ve daha başarılı bir şekilde yaşamaya başlarsınız. 

Hızlı yaşam, daha başarılı olmak, eğitim, işletme, pazarlama, satış sorunları çözmek, stres ve sorumluluklar, aile ilişkileri ve ikili ilişkilerde zaman zaman ortaya sorunlar çıkarmaktadır. Bireyler böyle zamanlarda sorunlarını kısa sürede çözmek, hedeflerine daha kısa sürede ulaşmak için uzman desteği alıyorlar. Geleceğin en revaçta mesleği olarak görülen Koçluk mesleği insanlar için ihtiyaç olmaya başladığından, bireylerin Yaşam Koçlarına gitme oranı her geçen gün artmaktadır. 

Yaşam koçu olanlara tavsiyem her konuda az bir şeyi bilmek yerine bir konuda her şeyi, detayları bilmeniz sizi o konuda uzman yapar ve daha etkin çözümler sunarak daha fazla kazanç elde edersiniz. Ancak Ülkemizde bir konuda uzmanlaşmak yerine her konuda her işi yapmaya meyil ne yazık kı yaşam koçlarına da görülüyor. Kendinize yeni kesif edilmemiş alanlar bulmanız yada az bilinen bir alan üzerinde yoğunlaşmanız daha kısa zamanda daha büyük işler yapmanıza vesile olur. 

Koçluk yapmak isteyen herkes koçluk eğimini tamamladıktan sonra koçluk yapmaya başlayabilir.Ofis yeri belirleyip, mali yönden işletme açtıktan sonra, belge ile ilinizde bulunan ticaret odasına başvuru yapabilirsiniz.Yasal yönden her hangi bir sorun olmadan insanların kendilerinin bile fark etmedikleri potansiyellerini ortaya çıkarmak ve sorunlarını bir an önce çözerek mutluluklarına katkıda bulunup, kalıcı dostluklara yelken açarsınız. Daha detaylı bilgi için yazının sonuna yorum yapmanız yeterlidir. 


Yorumlar