Zengin Olmanın Garantili Yolu





Zengin olmak her insanın hayalidir. Elindeki olanakları en iyi şekilde değerlendirerek riske girmeden garantili kolay kazanç sağlamak için işletme kurmak yada yatırım yaparak amacına ulaşmak ister. Aslında zengin olmak için gerekli bilgi finansal ve yatırım bilgisi ile işletme bilgisi olarak karsımıza çıkar. Kendi işinin sahibi olanlar işletmelerini geliştirmek, kar marjını artırmak için işletme bilgisi ile yönetim konularından sonra doğru finansal yönetimle zengin olur. 

Serbest çalışanlar ve aylık alan çalışanlar ve devlet memurları da yatırım yaparak zengin olur. Burada da finansal bilgi ve yatırımcı zekâsı olan insanlar daha kısa zamanda ilerler. Zengin olmak kolay değil ama imkânsızda değil en zor olanı psikolojik olarak kendinizi yönetmenizde yatıyor. Çünkü kendini yönetmeyen hiçbir şeyde ısrarla mücadele etmez ve başarı sağlayamaz. 

Bir insanın aylık geliri ne kadar olursa olsun giderleri sınırlayamaz işe zengin olmak için yatırım yapacak parayı bulmayı bırakalım ay sonunu bile getirmez. Kısaca aylık gelirden çok aylık giderleri kontrol alına alınmalı. Bu gün giderlerinizi bir analiz etseniz en yarı yarıya gereksiz harcamalar olduğunu görürsünüz. Zengin olmak gelir getirmek için çalışmak, birikim ve yatırım yapmaktan geçiyor. 

Zengin olmak isteyen insanların ilk yapacakları iş gelirlerini artırmak için çalışmak ve giderlerini düşürmek böylece birikim yaparak yatırım yapacak fırsatlar bulduğunda yatırım yaparak ek gelirler sağlamak olmalıdır. Ülkemizde tasarruf yapma alışkanlığı sadece % 7 lerde olduğu hesaplanmış yani geri kalanı ya birikim yapmayı gerek görmüyor, birikim yapacak kadar kazanmadıklarını düşünenler oluşuyor. Oysa birikim yapmak psikolojik bir olgu olup kendini ve parasını yönetenler zengin olur.

Yorumlar