Bilginin Ekonomik Değeri




Zaman zaman isletme danışmanlığı verdiğim firma yöneticileri giderleri ve ücreti karşılamak istemiyorlar. Onlar telefonda soru sorarak ben cevaplayacak ve sihirli değnek gibi onları aydınlatacak öyle bir şey olmaz olamaz. İsletme yönetim danışmanı yada yatırım danışmanları konu hakkında,isletme hakkında ve sizin hakkınızda tam bilgilere sahip olması için bire bir görüşmeli ve detaylı konuştuktan sonra isletme için en uygun önerilerle size çözüm üretmeli yoksa sadece telefondan bu isler olmaz.

Bilginin paylaşılması ve çoğalması için insanlara yardim etmek her zaman gereklidir. Sizde bilirsiniz ki bilgi olmadan elinizdeki kaynakları tam olarak kullanmak ve değerlendirmek mümkün değildir. Onun için bilgi ve deneyimler paradan daha önemlidir. Danışmanlık kapsamında hizmet almam isteyenler ücret ödememe tarafındalar ama sunu bilmeleri gerekiyor ki bilgi ve deneyimi sahibi olmak da ucuz ve bedava değil.

Yıllarca okul is hayati ve deneyimlerle her gün kendini ve isini geliştirmenin bedeli var. Zaten o bedel ödendiği için size farklı ve kazandıran fikirler sunulur yoksa İnternet den araştır bul uygula olmuyor. Ne kadar iyi bir okuyucu olursanız olsun asla tam olarak yazarın aktarmak istediklerini yada duruma göre düşüncelerini anlamanız mümkün değildir.

 İsletme yatırım danışmanları  sizden para almaz üstelik size para kazandırarak varlığınıza varlık katarak zengin olmanızı  sağlar. Bundan da ufak bir pay almak zorunda giderleri ve hizmetin devamı için yoksa bunun devamı gelmez. Bilginin ekonomik bir değeri vardır ve bu değerin ödenmesi lazım. . Bilgiye değer vermeyenler zarar ederek öğrenmek zorunda kalırlar. Bilginin önemini bilmeyen insanlar ve toplumlar ilerleyemez çünkü bilgi olmadan üretim de olmaz. Hayallerin kadar geniş düşünür bildiğin kadar ilerlersin. 



Yorumlar