Kolay Pazarlama Planı Hazırlama




Bir işletmecinin amacı ne az giderle en fazla ve en kısa zamanda kar elde ederek varlıklı bir hayat yasam içindir. Özelikle yeni isletme kuranlar ve maddi durumu olmayan esnaf ve pazarlamacılar içim basit ama etkili bir pazarlama planı hazırlamaları gerekiyor ellerindeki olanaklar kistli olageldiği için.



Öncelikle ürünü  iyi tanımalısınız her ürün  için ayni pazarlama yöntemi tutmaz. Ürününüz ve hizmetiniz bireysel kullanıcılara mi yoksa urun ve hizmet üreten firmalar mı ?  Karar verdikten sonra ellinize kağıt alin ve ürüne  ihtiyacı olan sektörleri. İsletmeleri ve kişileri yazın.

Daha sonra bire bir görüşmeye giderek kendilerine bu urun için tavsiye edebileceği birileri var mi diye sorun çünkü insanlar arkadaşlarının  neye ihtiyacı olduğunu bilir ve onların tavsiyelerinden kesinlikle etkilenirler.  Böylece kısa zamanda güvenilir ve hızlı bir seklide cevre yaparak etkin pazarlama yaparsınız  tek yapmanız gereken gerekten yapmak için harekete geçmektir. Bu sistem ürün pazarlaması için etkilidir. Ve irtibatları satışla  kapatmak da önemlidir. Bazı isletmeler için farklı pazarlama be satış teknikleri geliştirilir. 

Urun değişirse pazarlama ve satış yöntemleri de değişir. İyi bir satıcı olmanın  yollu da zamanın bir kısmını  ürünü nasıl  tanıtırım  diye kafa yormak farklı ve yaratıcı  fikirler bulmak. Hedef kitleyi belirlemek ve bunlardan alması mümkün olan insanları tespit ederek sınıflandırmalı  satış yapmak için görüşmelere başlamalıdır . Ürün seçiciliği   yoksa pazarlama genele yapılagelir. secilen ve aranan ürünler varsa bire bir iletişime geçilir. Umarım aklınıza güzel fikirler gelmiştir. Gelenler lütfen benimle paylaşır mısınız  mi

Yorumlar