Başarılı Olmak İsteyenler !!!



Önemli olan okumak değil mücadele edecek ruha sahip olmak ve kararlı bir şekilde amaçlarına ulaşmak için yılmadan devam etmektir. Nice okumuş insanlar var ki mücadele ruhu ve kendine güveni olmadığından hiç bir başarıya ulaşamaz. Sen yeter ki yapmak iste ille bir yollunu bulur başarırsın. İmkânsız denilen bir şey yok sadece olanaklardan dolayı zor olabilir. 

Bir kere korkularını yenerek başarılı olmanın hazını avuçlarında his etiğin zaman önünde hiç bir engel kalmaz. Aslında engel denilen insanı başarısız kıllan sadece düşünce biçimdir. Çünkü hayata engel yoktur. Onu engel olarak biz görürüz. O zaman ilk yapılacak iş düşüncelerimizi ve kelimelerimizi değiştirmek ve kendimize güvenmektir. 

Kimin ne dediğin den çok bizim ne yapmak istediğimiz önemlidir. Hiç bir insanin neler yapacağını ve yapa bileceğini insandan başka kimse bilemez.  Öyle insanlar var ki olanakları olduğu halde hiç bir şey yapamaz. Öyle de insanlar var ki bütün olanaksızlıklara rağmen amaçlarına ulaşırlar. 

Öncelikle amaçlarınızı net olarak belirleyin hayalden çıkartarak plan yaptığınız anda zihniniz size neyin yapılması gerektiğini adım adım göstermeye başlar. Yalnız bu işler birkaç ay değil bazen yıllar alması mümkündür.  Sizler yeteri kadar hazırlıklı olursanız bir gün fırsatları görür ve değerlendirirsiniz. Kimileri buna şans der bende sadece hazırlıkla fırsatın buluşması derim. Akılı insanlar fırsatları yakalamak için her zaman hazırlıklı olurlar ve fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için çalışırlar. 

Amacınız ne olursa olsun ister bir işte çok başarılı,  isterse çok iyi bir işletmeci yada zengin olmanın yanında içsel başarı olarak iyi bir eş, iyi bir baba yada anne, yada alışkanlıkları değiştirmek gibi olsun önemli olan pozitif yönde olumlu düşünerek harekete geçmektir. başarı küçük adımlarla başlar ve büyüğü doğru gider. Ufak bir adımla başladığınız hayat yollu bir bakmışınız hedefinize ulaşmışınız. 

Bu hedefe ulaşma yollunda sizi yollunuzdan alık koymak isteyen insanlar ve duygulara kapıla bilir bazen yapamayacağınızı da düşüne bilirsiniz. İste o zamanlar bir daha nasıl yapılması gerektiğini öğrenmek için en iyi fırsatınız olur. Belki bir kaç defa başarısız olursunuz. İnsanlar sizden uzaklaşır sizinle alay eder yada küçümseme karaktersizliğini göstere bilir. Hiç birine bakmadan tek arar kendiniz toparlayın ve devam edin.  

Bu yol kolay değil özelikle olanaksızlık olmak sizi başarı yollunda daha çok büyük zorluklarla karsı karsıya getire bilir. Böyle bir zamanda konusunda bilgili insanlardan yardım almayı ihmal etmeyin. Her insandan değil sadece güvendiğiniz işini iyi yapanlardan yardım alın. Her önünüze gelen insandan yardım almaya kalkarsanız yönünüzü kayıp etme durumunuz söz konusu olabilir. 

Nice okumuş profesyonel olmuş insanların başarısızlıkla dolu hayat hikâyelerinin yanında ilkokul mezunu başarısı ile göz kamaştıran insanlar var. Ancak günümüzde çok başarılı olmakta egitimden geçtiği inkâr edilemez. Önemli olan ne iş yaptığınız yada ne olduğunuz değil ne olmak istediniz ve ne kadar çok istediğinizdir. 

Ne iş yaparsanız yapın kimsenin sizden daha iyi yapmasına izin vermemek için herkesten çok planlı ve doğru şekilde çalısın. İster bir boyacı isterse bir yönetici yada işçi, çiftçi meslek fark etmesizin aldığınız ücrete bakmadan en iyisini yapın. Bir gün mutlaka karşılığını alırsınız. Para için değil başarılı ve iyi insan olmak için çalısın o zaman para size ödül olarak gelir. 

Her gün bir adım daha kendinizi ileri götürmek için işinizi, kendinizi geliştirmek çalısın. bu konuda yazılar, eğitimler, seminerler ve kitaplardan sürekli okuyarak bilenlerle birlikte hareket edin. Hayatınızı çalan boş insanlar, gereksiz işlerden uzak durun. İste o zaman başarının sizden kaçma fırsatı kalmaz. bir zamanlar sizden alay edenler size akıl almaya gelirler. Gurur ederek gelmezlerse de bile kıskanarak başarınızı içten içe takdir ederler. Hayat elinizde tercihlerde !!!!

Yorumlar