Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi İçin Kredi Kullanmanın Faydası


üniversite

Güneş enerjisinden elektrik üretimi özelikle büyük miktarlarda enerji gideri olan Hastane , Otel, Üretim tesisleri, Fabrikalar, Üniversiteler , özel öğretim gibi kurumlar ve iş yerleri kendi enerji ihtiyacınızı karşılamak için  güneş enerjisinden elektrik üretim sistemini tercih ediyor. Güneş enerjisi ile elektrik üretimi kredi kullanıldığında kendi kredisini öderken size de para kazandırmaya devam eder. ille bütün ödemeleri kendi öz kaynağından yapmak zorunda değilsiniz. Kredi kullanıldığında amortisman süresi 1 ile 1,5 yıl uzuyor ama sistem kendini ödedikten sonra çok fazla miktarda size gelir getiriyor.
Finansman % 15 nakit % 85 kredi oranına bakılırsa 1’e 5 kazandırıyor. Üstelik başkasının parası ile para kazanmanın en garantili yolu alıcısı beli olduğu ve dövize endeksli  için her zaman size para bıraktığı gibi sistem kendi kendini ödüyor kısaca 1 koyup 5 kazanıyorsunuz. Her zaman en garantili gelir olan güneş enerjisine yatırım yapmak isteyenler her zaman kazanacak. Başka hangi işte böyle kazanma durumunuz var. Gelin kredi kullandığınızda bile ne kadar para kazanacağınızı analiz ederek sizlerde kazanmaya hemen başlayın. Üstelik kamusal alanlar ve üniversitelere hibeleri daha kolay veriyorlar. 

Güneş yüzünü gösterdi, güneş enerjisi tarlası üniversiteyi ihya etti!Güneş

Memleketimden güzel haberler alınca mutlu oluyorum. Güneş enerjisi olur mu olmaz mı diye tartışıladursun koca ülke atı alan Üsküdar’ı geçti, o kadarını söyleyeyim.
Dün İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik‘i telefonla aradım. Aslında arama sebebim Battalgazi ilçesinde üniversiteye ait at yetiştirme çiftliği hakkında bilgi almaktı. Ama Çelik’in sesini telefonda duyunca artık aklıma ilk“güneş enerjisi tarlası” geliyor.“Hocam güneşten bugün ne kadar faydalandınız” demeden duramıyorum.
Cemil Hoca benden daha heyecanlı. An be an bilgisayarından ne kadar enerji üretildiğini bizzat takip ediyor. “Dur hemen söylüyorum” diyerek bilgisayarına yöneliyor ve “Şu ana kadar 23.1 megawat enerji üretmişiz. Yani 7 bin liraya yakın üretim olmuş” diye anlatmaya başlıyor.
O an itibariyle saat 14.30’du ve sistem sabah 06.15’ten itibaren elektrik üretmeye başlamıştı. “Günün sonunda 14 bin liralık elektrik üretmiş oluruz” dedi. Çelik de daha önce verdiği bilgilerin doğrulanmasının sevincini yaşadı. Yani bu tarlalar üniversiteye370 bin liralık elektrik üretimi sağlıyor, bu paranın 228 bin lirası sistemin hayata geçmesi için alınan kredinin taksitine ödeniyor gerisi de üniversiteye kalıyor. Hele böyle güneşli güzel günlerde üniversitenin kazancı ayrıca çoğalıyor.
Üniversite 21 milyon liralık yatırımın 15 milyon lirasını Ziraat Bankası’ndan kredi olarak almış, kalan kısmı da öz kaynaklarından tamamlamıştı. Telefonu kapatırken keşke diyorum içimden enerji üretmek için ülkemiz elindeki güneş gibi doğal ve sonsuz kaynakları çok daha verimli kullanabilse, tıpkı İnönü Üniversitesi’nin yaptığı gibi…

ŞELALE KADAK 
SABAH

Yorumlar